Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.
Kuskuss ar pikantajām gaļas strēmelītēm
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
2 personām
Sastāvdaļas
350 g liellopa gaļas
1 liela sarkanā paprika
100 g kuskusa
4-5 ķiploku
1 sīpols
1 čili pipars
sāls, malti melnie pipari
eļļa cepšanai
Pagatavošana
Gaļu noskalo, nosusina sausu un sagriež nelielās strēmelītēs. Ķiploka daiviņas notīra, izspiež caur ķiploku spiedi. Gaļu liek bļodā, pievieno ķiplokus, šķipsniņu sāls, piparus un 3 ēdamkarotes eļļas. Samaisa un atstāj marinēties ~30min.
Papriku noskalo, pārgriež uz pusēm, izņem sēklas un sagriež nelielos gabaliņos vai strēmelītēs. Čili piparu noskalo un sagriež ripiņās.
Uzkarsē pannā eļļu un apcep gaļu no visām pusēm brūnu. Kad gaļa ir apcepta, pievieno sīpolus, samaisa un pacep vēl 3-4 minūtes.
Pielej nedaudz verdoša ūdens, uzliek pannai vāku un sutina, līdz gaļa ir mīksta. Pēc ~40 minūtēm no gatavošanas sākuma, gaļai pievieno papriku, čili piparus, šķipsniņu sāls un piparus. Samaisa un turpina gatavot līdz, gaļa ir mīksta.
Pagatavo kuskusu: kuskusu ieber bļodiņā, pielej 1 ēdamkaroti eļļas, pieber šķipsniņu sāls un pārlej pāri 150 ml verdoša ūdens. Samaisa un pārsedz ar šķīvi, lai kuskuss uzbriestu.
Kad gaļa ir gatava, to samaisa ar kuskusu un pasniedz karstu.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: