Kūpināta laša un mandarīnu uzkoda

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 300 g sagriezta kūpināta laša
  • ½ sarkanā sīpola
  • 1 gurķis
  • sauja avotkrešu vai rukolas
  • 6 mandarīni
  • olīveļļa
  • sāls
  • svaigi malti melnie pipari
  • 100 ml grieķu jogurta
  • 1 tējkarotes mārrutku
  • kapātas svaigas dilles
  • 1 mazs granātābols

Pagatavošana

  1. Ar dārzeņu mizotāju gurķi samizo garās strēmelēs, sīpolu nomizo, sagriež smalkās ripiņās un sadala riņķīšos.
  2. Gar šķīvja malu kārto kūpināto lasi, tad šķīvī liek salātus. Pievieno gurķu strēmeles un sīpolu riņķīšus.
  3. Nomizo visus mandarīnus, 4 no tiem horizontāli sagriež plānās ripiņās, no pārējiem izspiež mandarīnu sulu. Mandarīnus kārto šķīvī.
  4. Mandarīnu sulai pievieno olīveļļu, sāli un melnos piparus, tad pārlej pār salātiem. Grieķu jogurtā iemaisa mārrutkus un dilles. Ja jogurts biezāks, to liek uz šķīvja vietām starp salātiem, ja šķidrāks, pārlej pāri jau gataviem salātiem.
  5. Granātābolu pārgriež uz pusēm un no tā izņem sēkliņas, pārkaisa pāri salātiem un liek galdā.