Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Kūpināta laša un mandarīnu uzkoda
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Sastāvdaļas
300 g sagriezta kūpināta laša
½ sarkanā sīpola
1 gurķis
sauja avotkrešu vai rukolas
6 mandarīni
olīveļļa
sāls
svaigi malti melnie pipari
100 ml grieķu jogurta
1 tējkarotes mārrutku
kapātas svaigas dilles
1 mazs granātābols
Pagatavošana
Ar dārzeņu mizotāju gurķi samizo garās strēmelēs, sīpolu nomizo, sagriež smalkās ripiņās un sadala riņķīšos.
Gar šķīvja malu kārto kūpināto lasi, tad šķīvī liek salātus. Pievieno gurķu strēmeles un sīpolu riņķīšus.
Nomizo visus mandarīnus, 4 no tiem horizontāli sagriež plānās ripiņās, no pārējiem izspiež mandarīnu sulu. Mandarīnus kārto šķīvī.
Mandarīnu sulai pievieno olīveļļu, sāli un melnos piparus, tad pārlej pār salātiem. Grieķu jogurtā iemaisa mārrutkus un dilles. Ja jogurts biezāks, to liek uz šķīvja vietām starp salātiem, ja šķidrāks, pārlej pāri jau gataviem salātiem.
Granātābolu pārgriež uz pusēm un no tā izņem sēkliņas, pārkaisa pāri salātiem un liek galdā.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: