Kūpināta forele kažokā

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 vesela kūpināta upes forele
  • 200 g vārītu biešu, sagrieztu kubiņos
  • 200 g vārītu kartupeļu, sagrieztu kubiņos
  • 1 šalotes sīpols
  • 100 g vārītu burkānu, sagrieztu kubiņos
  • 10 paipalu olas
  • maurloki dekoram

MĒRCEI

  • 100 g pašgatavotas majonēzes
  • 30 g marinētu gurķu
  • 2 tējkarotes mārrutku
  • sauja kapātu zaļumu (dilles, estragons, pētersīlis)

Pagatavošana

  1. Kūpinātu foreli atdala no asakām, saplūkājot mazākos gabalos, ko varēs kārtot kārtās.
  2. Pagatavo mērci. Sagriež marinētos gurķus, sajauc ar mārrutkiem, majonēzi un zaļumiem.
  3. Bļodā vai stikla cepamajā traukā salātus kārto slāņos: kartupeļi, burkāni, bietes, kūpināta forele, mērce, kartupeļi, bietes, mērce.
  4. Pa virsu kārto uz pusēm pārgrieztas vārītas paipalu olas. Tās iesaku vārīt tieši 3 minūtes no ielikšanas verdošā ūdenī līdz ielikšanai ledaini aukstā ūdenī. Pa virsu vēl uzkaisa tikko kapātus maurlokus.

Komentāri: