Kūka “Pienene pieneņu laukā ”

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 400 g auzu pārslu cepumu
  • 120 g sviesta
  • 8 olu dzeltenumi
  • 1 bundžiņa iebiezinātā piena ar cukuru
  • 3 laimi
  • 400 g saldā krējuma
  • veidne cepšanai
  • cepamais papīrs

Pagatavošana

  1. Sagatavo kūkas pamatni: uz rupjās rīves sarīvē cepumus, tiem pievieno izkausētu sviestu, un visu samaisa viendabīgā masā.
  2. Veidni ietauko un ieklāj cepumu masu. Izlīdzina.
  3. Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 °C temperatūrai un liek cepties pamatni. Cep ~ 10 minūtes.
  4. Olu dzeltenumus, iebiezināto pienu, laima sulu un saldo krējumu sakuļ viendabīgā masā. Kūkas apakšai no cepamā papīra izveido maliņas un uzlej pildījumu.
  5. Liek cepties 20–30 minūtes.