Kraušķīgi lipīgie ziedkāposti

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Kārojas kāda eksotiska maltīte ar pasaules garšu? Šie kraukšķīgi lipīgie ziedkāposti būs īsta austrumu virtuves restorāna cienīga maltīte tavās mājās! Salds, sāļš, skābs, kraukšķīgs, bet sulīgs – lielisks savienojums, ko piešķir Kikkoman produktu daudzveidība.

Sastāvdaļas

  • 1 liels ziedkāposts
  • 150 g miltu
  • 2 olas
  • 1 iepakojums Kikkoman rīvmaizes
  • 1 tējkarote paprikas pulvera
  • 1 tējkarote ķiploku sāls

Mērcei:

  • 150 ml Kikkoman pokija mērces
  • 50 ml Kikkoman sojas mērces
  • 3 ēdamkarotes Kikkoman sezama eļļas
  • 2 ķiploka daiviņas
  • ½ čili pipara
  • 1 tējkarote rīvēta svaiga ingvera
  • 100 ml ūdens
  • 1 ēdamkarote medus
  • 15 g kukurūzas cietes

Pasniegšanai:

  • 400 g vārītu rīsu
  • sakapāti lociņi
  • sezama sēkliņas

Pagatavošana

  1. Ziedkāpostu sadala nelielās ziedkopās, liek katlā ar vārošu ūdeni un vāra 5 minūtes, tad nokāš un noskalo ar vēsu ūdeni.
  2. Sagatavo trīs lēzenus traukus. Vienā traukā ber miltus, kuros iemaisa ķiploku sāli un paprikas pulveri, otrajā sakuļ olas, trešajā ber panko rīvmaizi. Visus ziedkāposta gabaliņus nopanē vispirms miltos, tad olā un tad rīvmaizē. Panētos ziedkāposta gabaliņus liek uz cepamās pannas, apslaka ar olīveļļu un cep līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 15 minūtes, kamēr garoziņa ir zeltaina.
  3. Pagatavo mērci. Katliņā lej 3 ēdamkarotes sezama eļļas, uzkarsē to. Tad pievieno sakapātu čili, izspiestas ķiploka daiviņas un rīvētu ingveru, visu apcep, līdz kļūst aromātisks. Pievieno pokija mērci, sojas mērci un medu. Visu uzkarsē. Atsevišķā krūzīte ielej 100 ml silta ūdens, kurā iejauc kukurūzas cieti. To pievieno mērcei katliņā un uzsilda, līdz mērce sabiezē.
  4. Kad ziedkāposti sacepušies, tos sajauc ar mērci. Pasniedz ar vārītiem basmati rīsiem, pārkaisa ar sakapātiem lociņiem un sezama sēkliņām.