Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Kraukšķīgie rullīši (Eggrolls)
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām
Sastāvdaļas
10 Wonton lielo mīklas plāksnīšu
200 g kāpostu
2 burkāni
100 g stikla nūdeļu
2 olas
šķipsniņa sāls
10 novārītas tīģergarneles
eļļa cepšanai/fritēšanai
MĒRCEI
3 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta
2 tējkarotes siracha mērces
Šķipsniņa ķiploku sāls
Nedaudz sezama eļļas vai citas eļļas.
Pagatavošana
Plāksnītes 2 stundas pirms lietošanas atsaldē.
Kāpostus smalki sarīvē, burkānus vai nu sarīvē, vai sagriež smalkos stienīšos.
Stikla nūdeles novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma, izvārītas ar šķērēm sagriež smalkākos gabaliņos.
Kāpostus, stikla nūdeles, burkānus un olas sajauc viendabīgā masā, pievieno sāli.
Garneles gareniski sagriež uz pusēm.
Wonton mīklas plāksnīti ar stūrīti uz augšu noliek uz dēlīša. Stūrī, kas ir tuvāk gatavotājam, liek kāpostu pildījumu, pāri tam 2 garneļu gabaliņus un, aizlokot tuvāk esošo stūrīti, rullē uz priekšu, ierullējot pildījumu mīklas plāksnītē. Kad aizrullēts līdz vidum, uz vidu ieloka abus sānu stūrīšus. Kad rullītis aizrullēts līdz galam, atlikušo stūrīti ar pirkstiem mazliet saslapina, lai tas labāk pieliptu pie mīklas. Šo punktu vislabāk praktiski paskatīties kādā youtube video, meklētājā ierakstot how to roll make an eggroll.
Pagatavo mērci, visas sastāvdaļas sajaucot kopā, līdz izveidojusies viendabīga mērce.
Gatavus rullīšus cep no abām pusēm vai fritē sakarsētā eļļā. Pasniedz karstus kopā ar mērci.
Komentāri: