Kraukšķīgas sēnītes

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 600 g brūno šampinjonu
  • 6 ēdamkarotes sojas mērces
  • 4 zariņi timiāna
  • 1 citrons
  • 1 tējkarote medus
  • ½ tējkarotes oregano
  • 3,5 ēdamkarotes sviesta
  • neliela buntīte pētersīļu
  • šķipsniņa piparu
  • 6 ēdamkarotes rīvmaizes
  • 3 daiviņas ķiploku

Pagatavošana

  1. Veselas sēnes nomazgā un aptīra.
  2. Veselas sēnes sautē pannā ar 1 tējkaroti sviesta un sojas mērci, līdz sojas mērce izsautējusies, panna sausa un sēnes mazliet sarāvušās.
  3. Sēnes kārto karstumizturīgā traukā ar kātiņiem uz augšu.
  4. Pētersīļus un ķiplokus ļoti smalki sakapā. Citronam norīvē miziņu.
  5. Nelielā katliņā liek notraustas timiāna lapiņas, izkausē atlikušo sviestu un medu.
  6. Pagatavo kraukšķīgo maisījumu, katliņa saturam pievienojot ķiplokus, pētersīļus, rīvmaizi, oregano un citronu miziņas.
  7. Sagatavo maisījumu vienmērīgi liek pāri sēnītēm, un visu cep līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā krāsnī 18 minūtes.