Krāsnī cepts cūkgaļas cepetis ar hurmu, plūmēm un āboliem

Viegla
ilgāk par 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

4 porcijām

  • 800 g cūkgaļas kakla karbonādes
  • 2 hurmas
  • 6 tumšās plūmes
  • 2 skābi āboli
  • 50 ml Vusteras mērces
  • 2 ēdamkarotes Dižonas sinepju
  • 20 ml sojas mērces
  • sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Cūkgaļas kakla karbonādi, daiviņās sagrieztas hurmas, uz pusēm sagrieztas plūmes un daiviņās sagrieztus ābolus iemarinē Vusteras mērcē, sojas mērcē un Dižonas sinepēs. Visu apmaisa un atstāj uz stundu ievilkties.
  2. Pa to laiku uzsilda krāsni līdz 150 ºC temperatūrai. Visu ievieto dziļajā cepampannā un liek cepties uz 2 stundām. Izņemot ārā gaļu no krāsns, to atpūtina 15 minūtes, griež gabalos, liek pa virsu ceptos augļus un pasniedz draugiem, radiem un viesiem.