Krāsnī cepti jaunie kartupeļi ar asinsdesu un rabarberu čatniju

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Vislabākais veids, kā gatavot jaunos kartupeļus, ir tos gatavot ļoti vienkārši! Vai nu novārīt tos ar visu mizu, vai izcept ar visu mizu. Ja izvēle ir cept, neizmantojot nekādas taukvielas, tad vislabāk cept tos uz rupjās sāls. Īsti latviskai maltītei klāt iesaku pagatavot asinsdesu un rabarberu čatniju, kas būs patīkama pārmaiņa ierastajai brūkleņu zaptei.

Sastāvdaļas

  • jaunie kartupeļi ar visu mizu
  • rupjā sāls
  • asinsdesas

 

RABARBERU ČATNIJAM

  • pāris kātu rabarberu
  • 1 sarkanais sīpols
  • 4–5 daiviņas ķiploku
  • baltvīna vai sarkanvīna etiķis
  • olīveļļa vai sviests sautēšanai
  • mazliet brūnā cukura
  • garšvielas – sāls, pipari, čili u.c.

Pagatavošana

  1. Vispirms pagatavo čatniju. To var darīt arī iepriekšējā dienā. Visas sastāvdaļas sagriež vai sasmalcina un liek katliņā kopā ar mazliet olīveļļas un/vai sviesta. Pievieno pavisam nedaudz ūdens (lai nepierauj) un sautē, līdz visas sastāvdaļas ir mīkstas un savārījušās kopā. Vārīšanās laikā pievieno mazliet brūnā cukura, vīna etiķi un vēl pavāra. Pēc nogaršošanas pievieno sāli (ja liekas, ka nepieciešams) un citas garšvielas.
  2. Kartupeļus notīra, bet atstāj mizu. Uz pannas ber palielu kaudzīti ar rupjo sāli un uz sāls liek nosusinātus kartupeļus. Cep krāsnī 190 °C temperatūrā ~ 20 minūtes, līdz kartupeļi ir mīksti.
  3. Asinsdesu apcep uz pannas.

Komentāri: