Recepte

Krāsnī cepta zivs

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
2 personām

Krāsnī cepta zivs ir veselīga maltīte, tā izskatās eleganti un prasa salīdzinoši maz laika un darba. Ja to vēl garšīgi pagatavo!

Šoreiz mūsu uzdevums ir nevis viena konkrēta recepte, bet gan formula kā panākumu atslēga, lai jums zivs vienmēr būtu garda. Un formula ir vienkārša.

  • Kāds citruss svaigumam un skābumam. Te noder gan citrons un apelsīns, gan laims. Turklāt var izmantot kā veselu augli, sagrieztu šķēlītēs vai daiviņās, tā arī tikai sulu. Zivij lieliski piestāv tomāti, sīpoli, fenhelis, paprika, saulē kaltēti tomāti, čili pipars, ko var izmantot citrusu vietā vai papildus tiem.
  • Kādas izteiktākas papildu garšas, bet nepārspīlējot ar daudzumu un dažādību. Piemēram, ķiploks, timiāns, pētersīļi, kinza, dilles, piparmētras, baziliks, lauru lapa, arī čili asāku garšu cienītājiem.

Jāņem vērā, ka zivs garša ir maiga un tai nevajadzētu izvēlēties pārāk izteiktus garšaugus, piemēram, rozmarīnu, kumīnu vai koriandru.

Ideāli, ja jums ir cepeškrāsns ar tvaika funkciju. Šādā cepeškrāsnī cepta zivs būs sulīgāka un aromātiska, jo tvaika funkcija nozīmē to, ka ūdens radītais tvaiks vienmērīgi cirkulē pa cepeškrāsns telpu un mitrina gan pašu zivtiņu, gan tās pildījumu, tādējādi pastiprināti ‘izvelkot’ pildījumam izvēlēto garšvielu dabisko aromātus.

Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

Pagatavošana

1. pagatavošanas solis
2016-03-04-PieGALDA-Linda04998

Zivi iztīra, noskalo aukstā ūdenī un nosusina.

2. pagatavošanas solis
2016-03-04-PieGALDA-Linda05007

No visām pusēm ierīvē to ar jūras sāli, arī no iekšpuses. Sagatavo pildījumu – mandarīnu vai citronu sagriež šķēlēs, ķiplokus nomizo un sagriež smalkās šķēlītēs.

3. pagatavošanas solis
2016-03-04-PieGALDA-Linda05018_resize

Vispirms zivī sapilda izmērā lielākos garšas devējus. Pirmajai zivij saliek mandarīnu šķēlītes, otrajai citronu. Daļa citrusu noteikti neietilps zivs vēderā. Tos saliek zivij virsū vai arī apakšā.

4. pagatavošanas solis
2016-03-04-PieGALDA-Linda05024_resize

Pāri mandarīniem kārto ķiplokus, pāri ķiplokiem vienai zivij timiāna, otrai pētersīļu zariņus.

5. pagatavošanas solis
2016-03-04-PieGALDA-Linda05027_resize

Zivi liek cepties līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī ~ 15–20 minūtes atkarībā no zivs lieluma. Pārbauda, iegriežot ādā, ja tā viegli nāk nost, zivs ir gatava. Svarīgi ir nepārcept.

Komentāri:

Jūsu komentārs: