KRĀSNĪ CEPTA SELERIJA

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 2 selerijas saknes
  • 2 ēdamkarotes valriekstu eļļas
  • sāls, svaigi malti melnie pipari
  • 50 g valriekstu
  • 1 ēdamkarote ābolu etiķa
  • svaigs timiāns

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 220 °C temperatūrai.
  2. Selerijas saknes nomizo un sagriež neregulāras formas, bet līdzīga izmēra gabaliņos.
  3. Cepamo pannu pārklāj ar cepamo papīru, uz tās kārto sagrieztos selerijas gabaliņus un valriekstus.
  4. Visu pārslaka ar olīveļļu un garšvielām un viegli apmaisa.
  5. Liek iepriekš uzkarsētā krāsnī un cep 20–25 minūtes, līdz selerijas gabaliņi ir zeltaini brūni.
  6. Siltās selerijās iemaisa ābolu etiķi, dekorē ar svaigām timiāna lapiņām.

Komentāri: