KOPYTKA AR SĒŅU MĒRCI

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

MĪKLAI

  • 500 g novārītu un atdzesētu kartupeļu
  • 1 ola
  • 200 g kviešu miltu
  • 1 tējkarote sāls

SĒŅU MĒRCEI

  • 80 g sviesta
  • 2 sīpoli
  • 300 g šampinjonu
  • 250 ml dārzeņu vai gaļas buljona
  • 30 g kviešu miltu
  • 250 g skābā krējuma
  • ½ tējkarotes sāls
  • šķipsniņa maltu melno piparu

Pagatavošana

  1. Vārītos kartupeļus samaļ gaļas mašīnā vai ar kartupeļu stampiņu saspiež viendabīgā masā, pievieno olu, miltus un sāli, samīca apaļā bumbā, liek bļodā un novieto ledusskapī 1 stundu gatavoties.
  2. Pagatavo mērci. Uz pannas sakarsētā 40 g izkausētā sviestā viegli apcep gabaliņos sagrieztus sīpolus, pievieno šķēlītēs sasmalcinātus šampinjonus un cep, kamēr tie kļuvuši gaiši brūni, tad aplej ar buljonu.
  3. Miltus iemaisa apmēram trešdaļā no mērcei paredzētā krējuma, tad, aktīvi maisot, pievieno šampinjoniem. Mērci gatavo vēl 3–4 minūtes, pēcāk pievieno atlikušo krējumu, sāli un maltus melnos piparus.
  4. Pabeidz gatavot piedevas – atdzesēto mīklu ar rokām izrullē 2 cm biezā desā un ar nazi sadala apmēram 2 cm nelielos gabaliņos.
  5. Mīklas spilventiņus vāra sakarsētā ūdenī lielā katlā, līdz tie uzpeldējuši virspusē, pēcāk ar putu karoti tos no ūdens izņem, nokrata, liek uz sakarsētas pannas, kur izkausēts atlikušais sviests, un apcep no visām pusēm brūnus.

Komentāri: