fbpx

Kolrābis salātos ar riekstiem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Viegla
līdz 30 min
6 personām

Vienkārši un garšīgi. Izcils vitamnīnu kokteilis. Kolrābis, rotājies ar zaļu vai lillā mizu, ir gards, vitamīniem un minerālvielām bagāts dārzenis, kas labi garšo kopā ar rudenīgi skābeniem āboliem, sulīgiem burkāniem un grauzdētiem indijas riekstiem.

Citai reizei iesakām – izmēģiniet kolrābi kombinācijā ar sakņu seleriju, rozīnēm un ķiplokiem.

Sastāvdaļas

  • 1 liels vai 2 vidēji kolrābji
  • 2 skābeni āboli
  • 1 liels vai 2 vidēji burkāni
  • 1 sīpols
  • 100 g Indijas riekstu vai zemesriekstu
  • 150 ml skābā krējuma
  • 2 tējkarotes sinepju
  • 1 ēdamkarote citronu sulas
  • sāls

Pagatavošana

  1. Burkānus notīra, ābolus nomizo, pārgriež uz pusēm, izņem serdi. Sīpolu notīra.
  2. Nomizo kolrābjus.
  3. Riekstus uz sausas pannas apgrauzdē un rupji sasmalcina.
  4. Kolrābjus, burkānus, ābolus un sīpolu sarīvē uz rupjās rīves. Liek bļodā.
  5. Sagatavo mērci. Skābajam krējumam pievieno sinepes, citronu sulu un pieber pāris šķipsniņu sāls. Samaisa.
  6. Mērci pārlej salātiem, samaisa un visu pārkaisa ar riekstiem.
  7. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un biezpienu vai ar laužamo maizi.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Burkānus notīra, ābolus nomizo, pārgriež uz pusēm, izņem serdi. Sīpolu notīra.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nomizo kolrābjus.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Riekstus uz sausas pannas apgrauzdē un rupji sasmalcina.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kolrābjus, burkānus, ābolus un sīpolu sarīvē uz rupjās rīves. Liek bļodā.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sagatavo mērci. Skābajam krējumam pievieno sinepes, citronu sulu un pieber pāris šķipsniņu sāls. Samaisa.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mērci pārlej salātiem, samaisa un visu pārkaisa ar riekstiem.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un biezpienu vai ar laužamo maizi.

Komentāri:

Jūsu komentārs: