Vienkārši un garšīgi. Izcils vitamnīnu kokteilis. Kolrābis, rotājies ar zaļu vai lillā mizu, ir gards, vitamīniem un minerālvielām bagāts dārzenis, kas labi garšo kopā ar rudenīgi skābeniem āboliem, sulīgiem burkāniem un grauzdētiem indijas riekstiem.
Citai reizei iesakām – izmēģiniet kolrābi kombinācijā ar sakņu seleriju, rozīnēm un ķiplokiem.
Burkānus notīra, ābolus nomizo, pārgriež uz pusēm, izņem serdi. Sīpolu notīra.
Nomizo kolrābjus.
Riekstus uz sausas pannas apgrauzdē un rupji sasmalcina.
Kolrābjus, burkānus, ābolus un sīpolu sarīvē uz rupjās rīves. Liek bļodā.
Sagatavo mērci. Skābajam krējumam pievieno sinepes, citronu sulu un pieber pāris šķipsniņu sāls. Samaisa.
Mērci pārlej salātiem, samaisa un visu pārkaisa ar riekstiem.
Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un biezpienu vai ar laužamo maizi.
Komentāri: