Recepte

Klasiskais kartupeļu gratin dauphinois

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
6 personām

Ziema ir sacepumu laiks – silti, krēmīgi, sātīgi un visai ģimenei kopā.

Inga Kalniņa

Autors: Inga Kalniņa

Inga Kalniņa ir nu jau pastāvīga žurnāla “Pie Galda!” autore,  divu blogu “Le Petit Pot”, “UrbanicOrganic” un mazās Grētas Teodoras
mamma. Ingai ir ne tikai franču pavārmākslasdiploms kabatā, bet arī milzīga mīlestība pret ēdienu un dzīvi kopumā.

Sastāvdaļas

  • sviests
  • 1 kg kartupeļu
  • 500 ml saldā krējuma (vai 250 ml piena un 250 ml saldā krējuma)
  • sāls, pipari

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo un, izmantojot rīvi – mandolīnu, sarīvē smalkās šķēlēs. To var veikt arī ar nazi.
  2. Saldo krējumu sajauc ar sāli un pipariem. Var pievienot arī citas garšvielas, piemēram, muskatriekstu un ķiploku.
  3. Cepamajā traukā kārto kartupeļus, ko pamīšus aplej ar saldo krējumu.
  4. Cep līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī ~ 40 minūtes, līdz kartupeļi ir mīksti un virskārta zeltaini brūna.

PADOMS: ja saldais krējums viens pats liekas par traku, tad to var likt pusi uz pusi ar pienu. Ja baidieties, vai kartupeļi izcepsies (ja nav rīves un kartupeļi ir griezti iespējami plānas šķēles ar nazi), tad kartupeļu šķēles pāris minūtes var pavārīt.

Komentāri:

Jūsu komentārs: