Alus mīklā panēts brokolis

Viegla
līdz 30 min
6 personām

Kas tie par svētkiem bez kaut kā fritēta. Kraukšķīgais brokoļa pārsteigums būs kā nāks, lai nobeigtu šo gadu.

Sastāvdaļas

1 normāla izmēra brokoļa galva

350 ml tumšā alus vai portera

175 g miltu

1 tējkarote sāls

1 tējkarote paprikas pulvera

1 tējkarote ķiploku pulvera

1 tējkarote kaltētu pētersīļu

MĒRCEI

200 g krējuma vai grieķu jogurta

1 daiviņa ķiploka

1 tējkarote paprikas pulvera

sāls un pipari

eļļa fritēšanai

Pagatavošana

  1. Brokoli nomazgā, nosusina ar salveti un sagriež mazos gabaliņos.
  2. Bļodā sajauc miltus, alu un garšvielas. Maisījumam vajadzētu būt vidēji tumīgam.
  3. Mazā katliņā liek sildīties eļļu.
  4. Sagrieztos brokoļa gabaliņus iemērc mīklā, apviļā un pa vienam liek karstajā eļļā. Apgrozot vāra, kamēr tie ir zeltaini.
  5. Pasniedz ar krējuma mērci.

Komentāri: