Kivi un matcha tējas svaigā siera kūka

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
1 personām

Sastāvdaļas

  • 400 g svaigā krēmsiera
  • 1 laims
  • 12 g matcha tējas
  • 250 ml saldā krējuma
  • 20 g želatīna
  • 3 kivi
  • 290 g šokolādes cepumu (“Selga”)
  • 100 g sviesta
  • 200 g pūdercukura

Pagatavošana

10 porcijām

  1. Izkausē sviestu, un smalki saberž cepumus. Pievieno cepumiem sviestu, labi sajauc, un no masas veido 20 cm/dm kūkas pamatni. Liek ledusskapī sastigt vismaz uz 30 minūtēm.
  2. Uzvāra ūdeni līdz 80 ºC temperatūrai, un saputo zaļo tēju ar nelielu daudzumu ūdens. Aukstā ūdeni uzbriedina želatīnu.
  3. Saldajam krējumam pievieno pūdercukuru, visu saputo putukrējumā.
  4. Krēmsieram pievieno laima sulu un putojot lēnām pievieno tēju. Pievieno putukrējumu, un, lēnām putojot, sajauc visu viendabīgā masā.
  5. Želatīnu izkausē un, turpinot kult, lēnā strūklā pievieno masai. Lej masu uz cepumu pamatnes.
  6. Pusi no kivi sagriež mazākos gabalos un ļauj “noslīkt” masā. Liek ledusskapī sastingt uz nakti.
  7. Nākamajā dienā dekorē ar šķēlītēs sagrieztiem ļoti gataviem atlikušajiem kivi.