Uģis ir lielisks šefpavārs, kā arī bijis TV3 raidījuma Gatavo 3 seja.
Kivi un matcha tējas svaigā siera kūka
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
1 personām
Sastāvdaļas
400 g svaigā krēmsiera
1 laims
12 g matcha tējas
250 ml saldā krējuma
20 g želatīna
3 kivi
290 g šokolādes cepumu (“Selga”)
100 g sviesta
200 g pūdercukura
Pagatavošana
10 porcijām
Izkausē sviestu, un smalki saberž cepumus. Pievieno cepumiem sviestu, labi sajauc, un no masas veido 20 cm/dm kūkas pamatni. Liek ledusskapī sastigt vismaz uz 30 minūtēm.
Uzvāra ūdeni līdz 80 ºC temperatūrai, un saputo zaļo tēju ar nelielu daudzumu ūdens. Aukstā ūdeni uzbriedina želatīnu.
Saldajam krējumam pievieno pūdercukuru, visu saputo putukrējumā.
Krēmsieram pievieno laima sulu un putojot lēnām pievieno tēju. Pievieno putukrējumu, un, lēnām putojot, sajauc visu viendabīgā masā.
Želatīnu izkausē un, turpinot kult, lēnā strūklā pievieno masai. Lej masu uz cepumu pamatnes.
Pusi no kivi sagriež mazākos gabalos un ļauj “noslīkt” masā. Liek ledusskapī sastingt uz nakti.
Nākamajā dienā dekorē ar šķēlītēs sagrieztiem ļoti gataviem atlikušajiem kivi.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: