Kivi, rikotas siera un vaniļas pīrāgs

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
3 personām

Sastāvdaļas

  • 4 kivi
  • 200 g pašbriestošo miltu
  • 250 g rikotas siera
  • 130 g cukura
  • 2 olas
  • 60 ml Extra virgin olīveļļas
  • 1 laims
  • 15 g vaniļas cukura
  • 6 g cepamā pulvera
  • 20 g pūdercukura

Pagatavošana

10 porcijām

  1. Rikotas sieru sakuļ kopā ar olām un cukuru. Turpinot kult, lēnām pievieno olīveļļu.
  2. Miltiem pievieno šķipsnu sāls, vaniļas cukuru un cepamo pulveri.
  3. Nomizo kivi, pusi sagriež 0,5 cm plānās šķēlēs, pārējo sagriež smalkos gabalos.
  4. Maigi sajauc miltus ar rikotas masu, beigās iecilā kivi, un lej mīklu ar sviestu ietaukotā 22 cm/dm kūku formā. Virsū liek kivi šķēles.
  5. Cep pīrāgu 175 °C temperatūrā 35–40 minūtes vai līdz pīrāga viducī iedurts koka irbulis nāk ārā tīrs.
  6. Pasniedz siltu ar saldējumu un pūdercukuru.