Kišs ar šķiņķi un sieru

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Kad virtuvē negribas rosīties parāk ilgi, tad kišs ir ļoti labs risinājums – garda un sātīga maltīte vienā pannā! Šoreiz kišs top ar Noo Cepeškungs salātu šķinķi un divu veidu sieriem. #piegalda

Sastāvdaļas

  • 4 saldētas kārtainās mīklas plāksnes
  • 1 sīpols
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 4 olas
  • 250 ml saldā krējuma
  • 125 g Čedaras siera
  • 125 g Maasdam siera
  • 1 tējkarote Provansas garšvielu maisījuma
  • 300 g NOO karsti kūpināta salātu šķiņķa
  • sāls
  • malti melnie pipari
  • 125 g NOO karsti kūpināta brokastu bekona
  • loki

Pagatavošana

 

 

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Ar 1 ēdamkaroti sviesta ietauko tartes pamatni. Tajā izsijā miltus, lai mīkla neliptu pie tās.
  2. Kārtainās mīklas plāksnes atlaidina istabas temperatūrā aptuveni 30 minūtes, tad izrullē un ieklāj tartes formā. Virs mīklas ieklāj saburzītu cepamo papīru, tam pa virsu ber smagus graudaugus – zirņus vai grūbas. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī aptuveni 10 minūtes. Ņem ārā no krāsns, izņem cepamo papīru ar graudaugiem.
  3. Smalki sakapā sīpolu un ķiplokus. Pannā uz vidējas uguns liek 1 ēdamkaroti sviesta un izkausē to. Pannā apcep sīpolus un ķiplokus, līdz tie ir caurspīdīgi un zeltaini. Ņem nost no uguns.
  4. Atsevišķā bļodā sakuļ olas, pievieno saldo krējumu un iekuļ to. Masai pieliek Provansas garšvielu maisījumu un rīvētu Čedaras un Maasdam Pievieno sagrieztu karsti kūpināto salātu šķiņķi, iepriekš apceptos sīpolus, sāli, maltus melnos piparus, visu apmaisa.
  5. Masu pilda tartes pamatnē un liek cepties krāsnī aptuveni 30–40 minūtes, līdz vidus sastindzis. Bekonu cep uz iepriekš uzkarsētas pannas, līdz tas ir kraukšķīgs, pēc tam sakapā. Smalki sakapā arī svaigus lokus. Abus pārber pār kišu, un liek galdā.