Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Prasa meistarību
līdz 2 h
12 personām

Sastāvdaļas

MERINGAM

  • 100 g kumelīšu tējas
  • 350 g cukura
  • 64 g olas baltumu (istabas temperatūrā)

 

TARTES PAMATNEI

  • 300 g auzu cepumu
  • 100 g sviesta
  • 40 g pūdercukura
  • ½ tējkarotes sāls

 

PILDĪJUMAM

  • 55 g brūnā cukura
  • 100 g cukura
  • 2 olas
  • 1 vaniļas pāksts
  • 260 g ķirbja
  • 8 krustnagliņas
  • 2 kanēļa standziņas
  • ½ tējkarotes kanēļa
  • ¼ tējkarotes ingvera
  • ¼ tējkarotes sāls
  • 30 g saldā krējuma
  • 55 g maskarpones siera
  • ziedputekšņi dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Auzu cepumus sablendē smalkās drupačās. Pievieno pūdercukuru, sāli un kārtīgi izmaisa. Sviestu izkausē un pievieno cepumiem. Izmaisa un liek ietaukotā tartes traukā. Cep līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 10 minūtes. Izņem no krāsns un atdzesē.
  2. Pagatavo ķirbju biezeni. Ķirbi nomizo un sagriež mazos gabalos. Liek uz cepešpannas kopā ar 50 g cukura, kanēļu standziņām un krustnagliņām. Pārklāj ar foliju un cep līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 30–40 minūtes, līdz ķirbji pavisam izcepušies. Atdzesē, izņem krustnagliņas, kanēļa standziņas un sablendē, līdz izveidojusies viendabīga biezeņa konsistence.
  3. Atsevišķā bļodā olas sakuļ kopā ar vaniļu un cukuru. Pievieno ķirbju biezeni, kanēli, ingveru un kārtīgi izmaisa. Pievieno saldo krējumu un maskarpones sieru. Izmaisa un liek uz tartes pamatnes. Cep līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 35 minūtes, līdz tartes vidus ir stingrs. Izņem no krāsns un atdzesē.
  4. Katliņā izvāra stipru kumelīšu tēju, atstāj ievilkties un nokāš.
  5. Cukuru kopā ar tēju vāra līdz 121 ºC temperatūrai.
  6. Tikmēr atsevišķā bļodā puto olu baltumu, lēnām pievienojot kumelīšu sīrupu. Kad viss sīrups pievienots, to turpina putot vēl 3 minūtes.
  7. Meringu liek uz pavisam atdzesētas tartes. Pasniedz pārkaisītu ar ziedputekšņiem.