fbpx

Ķiploku aizdars (zupa) ar grauzdiņiem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Viegla
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 3 baltie saldie sīpoli
  • 1 galviņa ķiploka
  • 2 lielas ēdamkarotes pīļu vai zosu tauku
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 2 l vistas vai dārzeņu buljona
  • 3 olas
  • 2 ēdamkarotes baltvīna etiķa
  • sāls, pipari

Pagatavošana

  1. Sasmalcina sīpolus un ķiplokus. Sīpolus liek katliņā un sautē pīļu taukos, līdz tie ir mīksti un gandrīz caurspīdīgi, tad pievieno ķiplokus un pēc brīža miltus. Veikli un kārtīgi visu samaisa, lai miltus nepierauj pie katla dibena.
  2. Pievieno buljonu. Uzliek katlam vāciņu, un ļauj visam vārīties ~ 30 minūtes.
  3. Kad sīpoli un ķiploki ir pavisam mīksti, noņem katliņu no uguns un turpat katlā zupu sablendē. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
  4. Nosmeļ 1 kausiņu un pataupa to vēlākam.
  5. Viegli ar dakšiņu saputo 2 olu baltumus. Katliņu liek atpakaļ uz uguns un, zupai karsējoties un to maisot, pievieno saputotos olu baltumus. Olbaltums veidos mazus, baltus biezumiņus.
  6. Paralēli saputo visus olu dzeltenumus ar vīna etiķi un pievieno atlietajai zupas daļai. Šo maisījumu pievieno zupai tieši pirms pasniegšanas. Zupu pēc tam vairs nevar uzvārīt.
  7. Sagatavo grauzdiņus. Sagriež maizīti plānās šķēlēs, apslaka ar olīveļļu un grauzdē krāsnī zeltaini brūnu. Pirms pasniegšanas apsmērē to ar svaigu pesto.

Komentāri:

Jūsu komentārs: