Inga Kalniņa ir divu blogu autore (“Le Petit Pot” un “UrbanicOrganic”) un mamma divām jaukām meitenēm – Grētai Teodorai un Florencei Rozei, kas iedvesmoja Ingu sarakstīt savu pirmo grāmatu “Pilnām Mutēm” un izveidot pirmo pavārburtnīcu bērniem latviešu valodā.
Kazas siera deserts glāzītēs
Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
6 personām
Ātri pagatavojams deserts, kas būs ne vien viegls, bet arī ne pārāk salds. Svaigas ogas piešķirs svaigumu, bet saldumu dos tikai cepumi.
Sastāvdaļas
250 g svaiga kazas piena siera
3 karotes aitas piena vai kazas piena jogurta
6 sāļā sviesta cepumi
dažādas ogas
mazās vafeļu glāzītes
salmiņi šokolādē
Pagatavošana
Pagatavo kazas siera masu. Kazas sieru kopā ar jogurtu liek blenderī un sablendē, līdz veidojas viendabīga masa. Cepumus sadrupina un iemaisa siera masā. Ja vēlaties, lai masa būtu viendabīgāka, cepumus var sablendēt kopā ar sieru un jogurtu.
Katrā vafeļu glāzīte pamīšus kārto ogas un siera masu, un uzglabā vēsumā līdz ēšanai.
Ja nav vafeļu glāzītes, droši var izmantot mazu trauciņus. Dekorē ar salmiņiem un ogām, ka arī cepumu drumstalām.
Komentāri: