Porterī un upeņu sulā lēni gatavoti teļa vaigi

Viegla
ilgāk par 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

600 g liellopu vaigu

0,5 l Mežpils portera

200 ml upeņu sulas

2–3 ēdamkarotes medus

1 galviņa ķiploka

1 sarkanais sīpols

100 g sviesta

1ēdamkarote melno piparu

300 g svaigi spināti

Pagatavošana

  1. Liellopu vaigus apcep uz pannas zeltaini brūnus. Pievieno sīpolu, ķiplokus, medu, melnos piparus, porteri un upeņu sulu.
  2. Visu liek sautējamā traukā un cep krāsnī 170 ºC temperatūrā 3–5 stundas vai līdz vaigi pilnīgi mīksti un gatavi.
  3. Nokāš sautējamo šķidrumu no gaļas un liek katliņā novārīties.
  4. Pannā ielej mazliet ūdeni, pievieno spinātus un sāli, viegli apsautē, līdz spināti gatavi, beigās pievieno sviestu.
  5. Uz spinātiem virsū servē gaļu, pāri pārlej buljona redukcijas mērci.

Komentāri: