Kartupeļu salāti brazīliešu gaumē “Maionese”

līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 4–5 ar visu mizu novārīti kartupeļi
  • 2 burkāni
  • 100–150 g zaļo pupiņu vai 200 g saldētu zaļo pupiņu
  • 10–12 melnās olīvas bez kauliņiem
  • 150 ml salātu majonēzes
  • sāls un malti melnie pipari

pēc izvēles:

  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 1 ēdamkarote sasmalcinātu sīpolu
  • 1 ēdamkarote sasmalcinātu pētersīļu

Pagatavošana

  1. Burkānus nomizo, sagriež mazos gabaliņos.
  2. Pupiņas, ja tās ir svaigas, sagriež 3 daļās. Ja pupiņas ir saldētas tās vairāk nesmalcina.
  3. Burkānus un pupiņas liek verdošā ūdenī un vāra 15 minūtes, līdz dārzeņi ir gandrīz mīksti. Kad visi dārzeņi ir uzvārīti, notecina ūdeni un ļauj tiem atdzist.
  4. Vārītos kartupeļus nomizo. Nomizotos kartupeļus sagriež 1,5 cm lielos gabalos (lielākos nekā burkāni).
  5. Visas sagatavotās sastāvdaļas liek lielā bļodā, pievieno majonēzi, eļļu, sīpolus, pētersīļus, sāli un piparus pēc garšas.
  6. Visu samaisa kopā. Trauku pārvelk ar pārtikas plēvi un līdz pasniegšanas brīdim tur ledusskapī.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Burkānus nomizo, sagriež mazos gabaliņos.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pupiņas, ja tās ir svaigas, sagriež 3 daļās. Ja pupiņas ir saldētas tās vairāk nesmalcina.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Burkānus un pupiņas liek verdošā ūdenī un vāra 15 minūtes, līdz dārzeņi ir gandrīz mīksti. Kad visi dārzeņi ir uzvārīti, notecina ūdeni un ļauj tiem atdzist.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vārītos kartupeļus nomizo.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nomizotos kartupeļus sagriež 1,5 cm lielos gabalos (lielākos nekā burkāni).

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Visas sagatavotās sastāvdaļas liek lielā bļodā, pievieno majonēzi, eļļu, sīpolus, pētersīļus, sāli un piparus pēc garšas.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Visu samaisa kopā. Trauku pārvelk ar pārtikas plēvi un līdz pasniegšanas brīdim tur ledusskapī.