Kartupeļu salāti ar lasi un paipalu olām

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām

Lieldienas vairs nav aiz kalniem, tāpēc lielveikals “Maxima” kopā ar “Gatavo 3” komandu turpmāko nedēļu laikā jūs priecēs ar lieliskām receptēm ēdieniem, kas bagātinās tavu svētku galdu.

Kā jau virsrakstā minēts, pagatavojot šo ēdienu būs nepieciešams novārīt paipalu olas. Ja iepriekš to nav nācies darīt, tad vēršam uzmanību uz to, ka, vārot paipalu olas, ir jāņem vērā dažas lietas.

Paipalu olu čaumala ir ļoti plāna, tāpēc pirms vārīšanas to iesaka sadurstīt ar adatu. Lai olas čaumala nesaplaisātu, olām sākumā jāļauj sasilt istabas temperatūrā un jāievieto jau uzvārītā ūdenī. Ja vēlies noskaidrot, vai paipalu ola ir svaiga, ieliec to ūdenī – ja tā noguļas uz sāniem, tad tā ir svaiga, ja ar tievo galu uz leju, tad tā ir veca.

Līdzīgi kā vistu olām, lai vieglāk nolobītu paipalu olas, tās pēc vārīšanas liek aukstā ūdenī un tūdaļ arī noloba.

Sastāvdaļas

  • 600 g nelielu kartupeļu
  • 2 saujas rukolas
  • 2 saujas biešu lapiņu
  • 12 paipalu olas
  • 100 g saldētu zaļo zirnīšu vai “edamame” pupiņu
  • 400 g laša filejas
  • zirņu dīgsti
  • sāls un pipari pēc garšas

Mērcei uz eļļas bāzes:

  • 1 ēdamkarote Dižonas sinepju
  • 30 ml olīveļļas
  • 2 citroni
  • 1 tējkarote medus

Mērcei uz jogurta bāzes:

  • grieķu jogurts
  • sinepes
  • dilles

Pagatavošana

  1. Kartupeļus novāra sālsūdenī 20 minūtes, nokāš un sagriež nelielās ripiņās.
  2. Lasi apber ar sāli un pipariem, pievieno ūdeni un karsē pannā ar vāku kopumā apmēram 8-10 minūtes, 4-5 minūtes no katras puses.
  3. Zirņus vai edamame pupiņas novāra sālsūdenī 5 minūtes.
  4. Paipalu oliņas novāra 2 minūtes, pēc tam liek aukstā ūdenī un noloba.
  5. Pagatavo mērci, kopā sakuļot sinepes, medu, eļļu un sulu no 2 citroniem vai arī sajaucot grieķu jogurtu ar sinepēm, sakapātām dillēm un mazliet medus.
  6. Sacilā kopā kartupeļu šķēlītes ar salātu lapiņām un dīgstiem. Pāri izkārto uz pusēm sagrieztas paipalu oliņas un laša gabaliņus. Pasniedz ar mērci.