Garšīgi paēst – tā ir viena no laimīgākajām sajūtām, tāpēc aicinu izbaudīt katru maltīti un ļauties kulinārijas ceļojumiem!
Mandarīnu siera kūkas batoniņi
Viegla
līdz 1 h
8 personām
Sastāvdaļas
180 g cepumu
100 g sviesta
500 krēmsiera
100 g cukura
50 ml saldā krējuma
1 ola
4 ēdamkarotes mandarīnu sulas
vaniļas cukurs
2–3 mandarīni
100 g cukura
50 ml ūdens
Pagatavošana
Cepumus sasmalcina blenderī un samaisa ar izkausētu sviestu. Kūkas veidnē izklāj foliju, liek cepumu masu un stingri sapresē to vienmērīgā kārtā. Liek ledusskapī.
Bļodā samaisa krēmsieru, cukuru, saldo krējumu un olu. Iemaisa mandarīnu sulu. Masu pārlej cepumiem un liek līdz 150 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 30 minūtēm, līdz vidus vēl nedaudz kustas. Atstāj krāsnī pamazām atdzist.
Pannā ieber cukuru, pievieno ūdeni un savāra sīrupu. Pievieno šķēlēs sagrieztus mandarīnus un karamelizē tos no abām pusēm aptuveni 10 minūtes.
Siera kūku sagriež gabalos un pasniedz ar karamelizētajiem mandarīniem.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: