Mandarīnu siera kūkas batoniņi

Viegla
līdz 1 h
8 personām

Sastāvdaļas

180 g cepumu

100 g sviesta

500 krēmsiera

100 g cukura

50 ml saldā krējuma

1 ola

4 ēdamkarotes mandarīnu sulas

vaniļas cukurs

 

2–3 mandarīni

100 g cukura

50 ml ūdens

Pagatavošana

  1. Cepumus sasmalcina blenderī un samaisa ar izkausētu sviestu. Kūkas veidnē izklāj foliju, liek cepumu masu un stingri sapresē to vienmērīgā kārtā. Liek ledusskapī.
  2. Bļodā samaisa krēmsieru, cukuru, saldo krējumu un olu. Iemaisa mandarīnu sulu. Masu pārlej cepumiem un liek līdz 150 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 30 minūtēm, līdz vidus vēl nedaudz kustas. Atstāj krāsnī pamazām atdzist.
  3. Pannā ieber cukuru, pievieno ūdeni un savāra sīrupu. Pievieno šķēlēs sagrieztus mandarīnus un karamelizē tos no abām pusēm aptuveni 10 minūtes.
  4. Siera kūku sagriež gabalos un pasniedz ar karamelizētajiem mandarīniem.