Pannā apcep smalki sagrieztu sīpolu un liek atdzesēties.
Pagatavo mīklu. Vārītie kartupeļi pirms mīklas gatavošanas ir jāatdzesē. Kad tie ir atdzesēti, ar kartupeļu stampu vai dakšu tos sasmalcina, veidojot viendabīgu masu (blenderis šoreiz nepalīdzēs, jo, blendējot vārītus kartupeļus, tiek izdalīts daudz par daudz cietes, tādā veidā masa kļūs līdzīga līmei). Maisot pievieno miltus, olu, kausēto sviestu, ceptos sīpolus, sarīvētu cieto sieru, sāli un piparus pēc garšas. Ja gadījumā esat veģetārietis, kas olas nelieto, tas var nelikt, vienīgi tad, veidojot plācenīšus, es ieteiktu likt nedaudz mazāk siera pildījuma.
Pildījumam sagriež šķēlēs nogatavinātu mocarellas sieru un sarīvē Čedaras sieru.
Pagatavo mērci. Krējumu sajauc ar smalki sagrieztām dillēm un sāli pēc garšas.
Pagatavo tomātu karpačo. Smalki sagriež tomātus, tiem pievieno eļļu, sāli un piparus pēc garšas.
Veido plācenīšus. Ņem apmēram 2 ēdamkarotes kartupeļu masas, pa vidu liek 1 tējkaroti rīvētā Čedaras siera un vidēji plānu mocarellas siera šķēli. To pārklāj ar papildu 2 ēdamkarotēm kartupeļu masas, un veido viendabīgu, apaļu plācenīti, pievēršot uzmanību, lai nekur nerēgotos pildījums.
Pirms cepšanas plācenīšus apviļā nedaudz kviešu miltos. Cep eļļā no abām pusēm, līdz tie ir zeltaini brūni.
Sanāca nu ĻOTI garšīgi!!! PALDIES par recepti!