Pannā apcep smalki sagrieztu sīpolu un liek atdzesēties.
Pagatavo mīklu. Vārītie kartupeļi pirms mīklas gatavošanas ir jāatdzesē. Kad tie ir atdzesēti, ar kartupeļu stampu vai dakšu tos sasmalcina, veidojot viendabīgu masu (blenderis šoreiz nepalīdzēs, jo, blendējot vārītus kartupeļus, tiek izdalīts daudz par daudz cietes, tādā veidā masa kļūs līdzīga līmei). Maisot pievieno miltus, olu, kausēto sviestu, ceptos sīpolus, sarīvētu cieto sieru, sāli un piparus pēc garšas. Ja gadījumā esat veģetārietis, kas olas nelieto, tas var nelikt, vienīgi tad, veidojot plācenīšus, es ieteiktu likt nedaudz mazāk siera pildījuma.
Pildījumam sagriež šķēlēs nogatavinātu mocarellas sieru un sarīvē Čedaras sieru.
Pagatavo mērci. Krējumu sajauc ar smalki sagrieztām dillēm un sāli pēc garšas.
Pagatavo tomātu karpačo. Smalki sagriež tomātus, tiem pievieno eļļu, sāli un piparus pēc garšas.
Veido plācenīšus. Ņem apmēram 2 ēdamkarotes kartupeļu masas, pa vidu liek 1 tējkaroti rīvētā Čedaras siera un vidēji plānu mocarellas siera šķēli. To pārklāj ar papildu 2 ēdamkarotēm kartupeļu masas, un veido viendabīgu, apaļu plācenīti, pievēršot uzmanību, lai nekur nerēgotos pildījums.
Pirms cepšanas plācenīšus apviļā nedaudz kviešu miltos. Cep eļļā no abām pusēm, līdz tie ir zeltaini brūni.
Ļoti garšīgi!Es neliku pildījumā sieru(to pierīvēju kartupeļu masai).Arī miltus liku uz pusi mazāk,jo pagaršojot masu tā bija miltaina pēc garšas(ja lijtu miltus tik daudz cik norādīts receptē,tad plācenīši pēc miltiem garšotu).
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Sanāca nu ĻOTI garšīgi!!! PALDIES par recepti!
Ļoti garšīgi!Es neliku pildījumā sieru(to pierīvēju kartupeļu masai).Arī miltus liku uz pusi mazāk,jo pagaršojot masu tā bija miltaina pēc garšas(ja lijtu miltus tik daudz cik norādīts receptē,tad plācenīši pēc miltiem garšotu).