Kartupeļu cepumi ar ķimenēm un sieru

Viegla
līdz 1 h
1 personām

Sastāvdaļas

  • 250 g kviešu miltu + milti mīklas rullēšanai
  • 180 g vārītu kartupeļu
  • 180 g sviesta istabas temperatūrā
  • 1,5 tējkarotes sāls
  • 30 g smalki sarīvēta nogatavināta cietā siera
  • 20 g ķimeņu
  • + ola cepumu apsmērēšanai pirms cepšanas

Pagatavošana

  1. Vārītos kartupeļus liek bļodā un ar dakšiņu samīca. Pievieno sviestu un to iemaisa kartupeļos.
  2. Bļodas saturam pievieno miltus un sāli, uzloka piedurknes, un sastāvdaļas samīca viendabīgā mīklā.
  3. Galdu bagātīgi apkaisa ar miltiem, un mīklu izrullē apmēram 5 mm biezumā, tad ar nazi sagriež 2–3 cm platās strēmelēs.
  4. Mīklas strēmeles pārvieto uz cepamās pannas, kas pārklāta ar cepamo papīru, tās pārziež ar sakultu olu, tad pārkaisa ar ķimenēm un smalki sarīvētu sieru.
  5. Cepumus gatavo līdz 190 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 18–20 minūtes, līdz tie kļuvuši zeltaini brūni.

Komentāri: