Labāk pazīstama kā Našķoties Zane. 2019. gada Zane sarakstīja savu pirmo grāmatu “Našķoties”, kas izrādās konkrētā gada pirktākās grāmata Latvijā. Zanes receptes visbiežāk ir vienkāršas, viegli atkārtojamas un tādas, kas vienmēr izdosies. Tipiskākie ēdieni ir tieši komfortēdieni- gan sāļi, gan saldi.
Kartupeļu cepumi ar ķimenēm un sieru
Viegla
līdz 1 h
1 personām
Sastāvdaļas
250 g kviešu miltu + milti mīklas rullēšanai
180 g vārītu kartupeļu
180 g sviesta istabas temperatūrā
1,5 tējkarotes sāls
30 g smalki sarīvēta nogatavināta cietā siera
20 g ķimeņu
+ ola cepumu apsmērēšanai pirms cepšanas
Pagatavošana
Vārītos kartupeļus liek bļodā un ar dakšiņu samīca. Pievieno sviestu un to iemaisa kartupeļos.
Bļodas saturam pievieno miltus un sāli, uzloka piedurknes, un sastāvdaļas samīca viendabīgā mīklā.
Galdu bagātīgi apkaisa ar miltiem, un mīklu izrullē apmēram 5 mm biezumā, tad ar nazi sagriež 2–3 cm platās strēmelēs.
Mīklas strēmeles pārvieto uz cepamās pannas, kas pārklāta ar cepamo papīru, tās pārziež ar sakultu olu, tad pārkaisa ar ķimenēm un smalki sarīvētu sieru.
Cepumus gatavo līdz 190 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 18–20 minūtes, līdz tie kļuvuši zeltaini brūni.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: