Kartupelis ar ķenci (sāļais biezpiens) un siļķi

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

4 lieli kartupeļi (var būt arī 8 mazāki)

180 g biezpiena

2 ēdamkarotes krējuma

2 ēdamkarotes majonēzes

2 ēdamkarotes sviesta

1 daiviņa ķiploka

sāls

pipari

siļķe pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai.
  2. Kartupeļus kārtīgi nomazgā un veselus, ar visu mizu liek uz cepamās pannas, cep aptuveni 40 minūtes, līdz kartupeļi gatavi.
  3. Tikmēr bļodiņā sajauc biezpienu, majonēzi, krējumu, smalcinātu ķiploku, sāli un piparus. Visu samaisa, līdz pasniegšanai liek ledusskapī.
  4. Kad kartupeļi gatavi, katrā no tiem iegriež mizu un paver to nedaudz vaļā. Katrā kartupelī ieliek piciņu sviesta un pārber ar nedaudz sāls.
  5. Tad sāļo biezpienu sadala starp 4 kartupeļiem, un uz katra liek virsū dāsnu karoti ar ķiploku biezpienu. Pasniedz ar siļķi.