Šis nu ir tik tiešām ātri pagatavojams ēdiens, kaut gan tā galvenā sastāvdaļa kartupeļi iepriekš ir jānovāra. Bet, kad tas padarīts, tad gardā maltīte var tapt nieka 15 minūtēs.
Ēdiens ir sātīgs un labi garšos, pasniegts kopā ar biezpienu un svaigiem lapu salātiem.
Mērcei:
Variācijas par tēmu:
Ēdiena pagatavošanā var izmantot kūpinātas zivis pēc izvēles – lašu vēderiņus, kūpinātu skumbriju. Gatavošanas laikā sāli ēdienam nepievieno, jo kūpinātās zivis bagātīgi satur sāli.
Ēdiens labi garšos, pasniegts kopā ar biezpienu un krējumu.
Ar mizu vārītus kartupeļus pārgriež uz pusēm.
Zivi sadala gabaliņos, rūpīgi iztīrot asakas no mīkstuma.
Pagatavo mērci: zaļumus noskalo un smalki sagriež.
Citronu noskalo un pārgriež uz pusēm, izspiež sulu. Ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā.
Bļodā sajauc eļļu, zaļumus, pievieno citronu sulu, šķipsniņu cukura, papriku, ķiplokus un visu samaisa. Sāli nepievieno, jo kūpinātie zivs gabaliņi bagātīgi satur sāli.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai. Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru, panna liek kartupeļu pusītes, pievieno zivs gabaliņus.
Visu pārlej ar mērci.
Cep cepeškrāsnī ~ 10–15 minūtes.
Komentāri: