Gatavošanas procesā noteikti iesaistiet bērnus, jo viņi būs sajūsmā par šiem gardumiem uz kociņa.
No kārtainās mīklas loksnēm izspiež pāra skaitu aplīšu (var izmantot arī citas formas piparkūku spiedi).
Pusei izspiesto aplīšu izdur apaļus, nelielus caurumiņus, lai cepoties cirkulētu gaiss.
Aplīšus bez caurumiem liek uz cepamās plāts, un uz katra liek 2–3 saldētus ķiršus vai citas ogas.
Vidū kā rādiusu ieliek kociņu.
Apļu malas nosmērē ar olu, un liek virsū otru apli. Maliņas nospiež ar dakšiņu, lai cepšanās gaitā tās nevērtos vaļā.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200°C temperatūrai, un cep pīrādziņus 10–15 minūtes.
Komentāri: