KĀRTAINĀS MĪKLAS EGLĪTE

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 400 g kārtainās mīklas
  • 3 ēdamkarotes tomātu mērces
  • 1,5 ēdamkarotes pesto
  • 300g siera
  • 1 ola pārsmērēšanai

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai. Atkausē kārtaino mīklu, un izrullē divus taisnstūrus. Piegriež trīsstūra formu, nogriežot divus stūrus.
  2. Uz apakšējās kārtas uzsmērē tomātu mērci. Sarīvē sieru, ar ko vienmērīgi noklāj mīklu.
  3. Apsmērē otru trīsstūri ar pesto un ar pesto pusi liek virsū sieram. Piespiež.
  4. Atzīmē centru, un no centra sagriež strēmelītes, ko virpina vienā virzienā. Apziež ar sakultu olu.
  5. Liek cepties uz 15–20 minūtēm, līdz eglīte ir zeltaini brūna.

Komentāri: