Karbonāžu kūka itāļu gaumē

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
12 personām

“Visi pie galda!” 2.sezonas pirmajā epizodē dosimies Rīgas karbonāžu vietu ekspedīcijā kopā ar reperi Ozolu, kā arī metīsim Ernestam izaicinājumu, no kura viņam būs neiespējami atteikties! Bet par godu aizvadītajai Valentīna dienai gatavosim karbonāžu kūku, kurai ir liels potenciāls iekļūt tavu mīļāko kūku sarakstā. Skaties, kā mums tapa karbonāžu kūka: https://youtu.be/vIEuB6_6zG0

Sastāvdaļas

  • 12 vidēja izmēra izceptas karbonādes
  • 800 g mocarellas siera bez šķidruma
  • 500 g tomātu
  • 250 g majonēzes
  • 1 bunte svaiga bazilika
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 1 čili pipars
  • 50 g sviesta

Pagatavošana

  1. Pagatavo bazilika un čili majonēzi. Lielā piestā vai blenderī liek sauju svaiga bazilika, sakapātu čili bez sēklām un sakapātu ķiploka daiviņu. Visu kārtīgi samaisa viendabīgā masā un iejauc majonēzē. Majonēzi pilda konditorejas maisā un liek ledusskapī atdzesēties.
  2. Pagatavo torti. Tortes formu ieziež ar sviestu un sāk kārtot torti kārtās. Pirmajā kārtā izklāj 4 karbonādes. Nākamajā kārtā liek šķēlītēs sagrieztus tomātus, izmantojot restītes metodi, pievieno majonēzi un pārber ar rīvētu mocarellas sieru. Atkārto kārtu secību, līdz tortes forma ir aizpildīta līdz augšai. Torti pārber vēl ar mocarellas sieru un liek cepties krāsnī 180 ºC temperatūrā grila režīmā uz 15 minūtēm, līdz siers augšā ir izkusis un kļuvis zeltaini brūns.
  3. Pasniegšana. Torti atstāj atdzesēties istabas temperatūrā uz 15–20 minūtēm. Dekorē ar bazilika čili majonēzi un svaigām bazilika lapiņām.