Kāpostgalvai izgriež serdi tā, lai pati kāpostgalva paliek vesela, tad to liek vārīties uz 15 minūtēm.
Novāra un atdzesē rīsus.
Pagatavo pildījumu. Smalki sagriež sīpolus, ķiplokus, selerijas kātus, sarīvē burkānu. Cep uz pannas nelielā eļļas daudzumā, līdz dārzeņi mīksti. Nedaudz atdzesē.
Bļodā liek malto gaļu, saceptos dārzeņus, rīsus, tomātu pastu, sāli, piparus, paprikas pulveri. Visu samīca kopā.
Kāpostgalvu izņem no katla, padzesē, un pa vienai uzmanīgi loba nost kāpostu lapas tā, lai tās neieplīst un ir pēc iespējas vienā gabalā.
Ņem vienu kāposta lapu, lapas apakšējā malā (kur lapa stiprinās pie serdes) liek 2 ēdamkarotes pildījuma, pārloka lapas ārējās malas un satin pildījumu tītenī. Gatavos tīteņus ar locījuma vietu uz leju kārto cepamajā traukā.
Kad viss pildījums izlietots un panna ir pilna ar tītenīšiem, tos pārlej ar 3 ēdamkarotēm eļļas un nedaudz ūdens, pannu apsedz ar foliju un liek cepeškrāsnī 180–200 °C temperatūrā uz 30 minūtēm, tad foliju noņem un cep vēl 15 minūtes vai tik ilgi, līdz gaļa tīteņos gatava un tie nedaudz apbrūnē.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: