Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Kamambēra siera un dzērveņu kraukšķis
Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
4 personām
Sastāvdaļas
1 tējkarote olīveļļas
1 mazs sarkanais sīpols
1 ēdamkarote balzametiķa
3 ēdamkarotes sarkanvīna
5 ēdamkarotes cukura
100 g dzērveņu
250 g kārtainās mīklas
125 g kamambēra siera
svaigs timiāns dekoram
Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 ºC temperatūrai, noklāj pannu ar cepamo papīru. Smalki sagriež sarkano sīpolu.
Pannā uzkarsē olīveļļu un cep sarkanos sīpolus, līdz tie mīksti. Pievieno balzametiķi, sarkanvīnu, cukuru, dzērvenes un karsē, līdz viss sabiezē un sasniedz ievārījuma konsistenci.
Izrullē mīklu uz virsmas, kas viegli pārkaisīta ar miltiem, un sagriež to 3 cm lielos kvadrātiņos.
Liek uz cepamā papīra un cep krāsnī ~ 10–15 minūtes, līdz tie ir uzpūtušies un zeltaini.
Kamambēru sagriež 2,5 cm lielos kvadrātiņos, katru kārtainās mīklas kvadrātiņu servē ar kamambēru. Liek atpakaļ krāsnī un cep, līdz siers izkusis. Pa virsu liek dzērveņu ievārījumu. Rotā ar svaigām timiāna lapiņām.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: