Kale kāpostu spageti

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 500 g kale kāpostu
  • 2 daiviņas ķiploku
  • sāls
  • svaigi malti melnie pipari
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 80 g rīvēta Parmas siera
  • 350 g Barilla spageti

Pagatavošana

  1. Kale kāposta lapas atdala no stiebriem un rupji sakapā. Liek vārīties sālsūdenī uz vidēji augstas uguns aptuveni 10 minūtes. Nolej lieko šķidrumu, un kopā ar ķiploka daiviņām liek blenderī, pievienojot nedaudz sāls, maltus melnos piparus un olīveļļu. Sablendē līdz viendabīgai masai.
  2. Spageti novāra aizbilstoši instrukcijai uz iepakojuma, saglabājot glāzi novārītas pastas ūdens. Pastu nokāš un liek atpakaļ katliņā, pievienojot kale kāpostu mērci.
  3. Visu uzsilda. Ja mērce šķiet par biezu, pievieno nedaudz no saglabātā pastas ūdens. Iemaisa Parmas sieru un pasniedz.