Kale kāposts ar ķirbi un magoņu mērci

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Kale jeb lapu kāposts ir viens no šī brīža top produktiem veselīgo ēdāju aprindās. Un ne velti! Kale ir izcils vitamīnu un minerālvielu avots, tas satur ļoti daudz dzelzs, kalcija un vitamīnu A, C un K, turklāt cilvēkam viegli uzņemamā formā. Taču kale ir jāmāk pagatavot, lai tas nebūtu ciets, sauss un bezgaršīgs kā salmi. Šo recepti es aizņēmos no kāda populāra veselīga uztura bloga.

Sastāvdaļas

SALĀTIEM

  • 1 bunte kale (lapu kāposts)
  • 1 mazs vai ½ lielāka ļoti miltaina ķirbja (piemēram, riekstu ķirbis)
  • granātābola sēkliņas
  • sula no ½ citrona
  • grauzdētas mandeļu skaidiņas un dažādi rieksti pēc izvēles

MĒRCEI

  • 3 tējkarotes magoņu sēkliņu
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • sula no ½ apelsīna
  • šķipsniņa sāls
  • šķipsniņa svaigi maltu melno piparu

Pagatavošana

  1. Kale kāpostu saplēš gabaliņos un atdala no cietā kātiņa. Pievieno citronu sulu un kārtīgi ieberzē katrā lapiņā, tas padara kale struktūru maigāku un vieglāk sakožamu.
  2. Ķirbi nomizo, sagriež kubiņos un liek cepties krāsnī 180 °C temperatūrā, līdz tas ir viegli kraukšķīgs. Cepšanas ilgums atkarīgs no ķirbja.
  3. Tikmēr pagatavo mērci, sajaucot visas mērces sastāvdaļas.
  4. Kad ķirbis gatavs, to nedaudz atdzesē un sajauc ar magoņu mērci.
  5. Ķirbi samaisa ar kale un dekorē ar granātābola sēkliņām, mandeļu skaidiņām un izvēlētajiem riekstiem. Šajā receptē izmantoti pistāciju rieksti.