Pesto lēcas ar ceptu ķirbi

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

200 g melno beluga lēcu

250 g vegāniska bazilika pesto

200 g ķiršu tomātiņu

1 kg muskata ķirbja vai cita cepamā ķirbja

sāls, pipari

olīveļļa

Pagatavošana

  1. Ķirbi sagriež lielās daivās, iesmērē ar olīveļļu, sāli un pipariem. Cep 180 °C temperatūrā aptuveni 30 minūtes.
  2. Lēcas vāra sālsūdenī 25–30 minūtes, līdz tās ir mīkstas. Nokāš, noskalo, sajauc ar pesto un atkal uzsilda.
  3. Uz pannas karstā eļļā ātri apcep ķiršu tomātus, pievieno sāli, piparus vai citas garšvielas. Lēcas liek traukā, virsū liek ceptos ķirbjus un tomātus.