Šoreiz piedāvāju pagatavot zupu ar jūras veltēm, kurā draudzīgi sadzīvo lasis, jūras veltes, mīdijas un pat sēnes. Zupas buljonam izvēlējāmies laša zupas izlasi, kas nopērkama visos veikalos un tirgos un ir lēts un garšīgs zupas pamats. Rūpējoties par savu sirds veselību, zivis ieteicams ēst vismaz divas reizes nedēļā, un dažādas zupas ir labs risinājums visai ģimenei. Sastāvdaļu daudzumu variējiet no ēdāju skaita, bet zupai būtu jābūt pabiezai.
Zupas garša ir bagātīga, niansēta, un katrs ēdājs pēc izvēles to var papildināt ar čili, citrona gabaliņiem, zaļumiem, kas ļauj izvairīties no pārlieku lielas sāls pievienošanas ēdienam.
Pasniegšanai
No laša zupas izlases izvāra buljonu.
Kad buljons ir gatavs, to nokāš, no asakām iztīra zivs mīkstumu, ko liek atpakaļ buljonā.
Buljonam pievieno vīnu un pavāra ~ 5 minūtes. Pievieno notīrītus, gabaliņos sagrieztus kartupeļus, lauru lapas un virces. Turpina vārīt.
Sēnes sagriež nelielos gabaliņos. Sīpolus un ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā. Uzkarsē pannā eļļu, un apcep 1–2 minūtes sīpolus un ķiplokus. Pievieno sēnes un arī apcep.
Ja zupai pievienos papriku, to sagriež un liek cepties pie sēnēm. Pannas saturam beigās pievieno tomātu pastu un tomātus savā sulā. Pieber timiānu, raudeni un samaisa. Gatavo vēl ~ 5 minūtes.
Kad kartupeļi ir mīksti, buljonam pievieno pannas saturu. Pieliek pēc garšas sāli, čili un citronu sulu.
Pievieno jūras veltes un mīdijas. Vāra 1 minūti.
Pasniedz karstu, papildinātu ar piedevām pēc izvēles.
Komentāri: