Jūras velšu zupa

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Šoreiz piedāvāju pagatavot zupu ar jūras veltēm, kurā draudzīgi sadzīvo lasis, jūras veltes, mīdijas un pat sēnes. Zupas buljonam izvēlējāmies laša zupas izlasi, kas nopērkama visos veikalos un tirgos un ir lēts un garšīgs zupas pamats. Rūpējoties par savu sirds veselību, zivis ieteicams ēst vismaz divas reizes nedēļā, un dažādas zupas ir labs risinājums visai ģimenei. Sastāvdaļu daudzumu variējiet no ēdāju skaita, bet zupai būtu jābūt pabiezai.

Zupas garša ir bagātīga, niansēta, un katrs ēdājs pēc izvēles to var papildināt ar čili, citrona gabaliņiem, zaļumiem, kas ļauj izvairīties no pārlieku lielas sāls pievienošanas ēdienam.

Sastāvdaļas

  • ~ 2 l zivju buljona (no lašu zupas izlases)
  • 1 iepakojums (200 g) jūras kokteiļa (Frutti di Mare)
  • 1 iepakojums (450 g) ēdamo gliemeņu savā sulā
  • 2 sīpoli
  • 4 daiviņas ķiploku
  • 1 paprika (pēc izvēles)
  • 3 vidēji kartupeļi
  • 200 g sēņu (saldētas, saceptas meža sēnes vai šampinjoni)
  • 250 ml sausa baltvīna
  • 1 ēdamkarote kaltēta timiāna
  • 1 ēdamkarote raudenes
  • 2 lauru lapas
  • 0,5 tējkarotes maltu čili piparu (stiprums dozējams pēc garšas)
  • svaigi spiesta citronu sula pēc garšas
  • 4 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 200 g smalcinātu tomātu savā sulā
  • sāls, 5–6 virces (smaržīgie pipari, veseli)
  • eļļa apcepšanai

Pasniegšanai

  • grauzdēta maize, citrona šķēlītes, čili

Pagatavošana

  1. No laša zupas izlases izvāra buljonu. Kad buljons ir gatavs, to nokāš, no asakām iztīra zivs mīkstumu, ko liek atpakaļ buljonā.
  2. Buljonam pievieno vīnu un pavāra ~ 5 minūtes. Pievieno notīrītus, gabaliņos sagrieztus kartupeļus, lauru lapas un virces. Turpina vārīt.
  3. Sēnes sagriež nelielos gabaliņos. Sīpolus un ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā. Uzkarsē pannā eļļu, un apcep 1–2 minūtes sīpolus un ķiplokus. Pievieno sēnes un arī apcep.
  4. Ja zupai pievienos papriku, to sagriež un liek cepties pie sēnēm. Pannas saturam beigās pievieno tomātu pastu un tomātus savā sulā. Pieber timiānu, raudeni un samaisa. Gatavo vēl ~ 5 minūtes.
  5. Kad kartupeļi ir mīksti, buljonam pievieno pannas saturu. Pieliek pēc garšas sāli, čili un citronu sulu.
  6. Pievieno jūras veltes un mīdijas. Vāra 1 minūti.
  7. Pasniedz karstu, papildinātu ar piedevām pēc izvēles.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

No laša zupas izlases izvāra buljonu.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad buljons ir gatavs, to nokāš, no asakām iztīra zivs mīkstumu, ko liek atpakaļ buljonā.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Buljonam pievieno vīnu un pavāra ~ 5 minūtes. Pievieno notīrītus, gabaliņos sagrieztus kartupeļus, lauru lapas un virces. Turpina vārīt.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sēnes sagriež nelielos gabaliņos. Sīpolus un ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā. Uzkarsē pannā eļļu, un apcep 1–2 minūtes sīpolus un ķiplokus. Pievieno sēnes un arī apcep.

 

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja zupai pievienos papriku, to sagriež un liek cepties pie sēnēm. Pannas saturam beigās pievieno tomātu pastu un tomātus savā sulā. Pieber timiānu, raudeni un samaisa. Gatavo vēl ~ 5 minūtes.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad kartupeļi ir mīksti, buljonam pievieno pannas saturu. Pieliek pēc garšas sāli, čili un citronu sulu.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno jūras veltes un mīdijas. Vāra 1 minūti.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasniedz karstu, papildinātu ar piedevām pēc izvēles.

Komentāri: