JORKŠĪRAS PUDIŅŠ

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
5 personām

Jorkšīras pudiņa nosaukums sākumā varētu likties mazliet mulsinošs, jo pēc izskata tas nepavisam neatgādina pudiņu. Patiesībā tas ir gaisīgs maizes izstrādājums, ko Anglijā mēdz pasniegt kopā ar dažādiem gaļas ēdieniem un nereti aplietu ar biezu mērci. Mīkla ir gluži kā plānajām pankūkām, taču rezultāts ir pavisam atšķirīgs. Mīklas pildīšanu pannā iespējams padarīt ērtāku, mīklu iepriekš pagatavojot mērkrūzē.

Sastāvdaļas

  • 120 g kviešu miltu
  • 120 ml piena
  • 120 ml ūdens
  • 1 ola
  • šķipsniņa sāls
  • 180 ml saulespuķu eļļas cepšanai

Pagatavošana

  1. Ar mikseri saputo olu, tai pievieno pienu un miltus, visu sakuļ viendabīgā masā, tad pievieno sāli un ūdeni un atkal samaisa. Mīklu atstāj nostāvēties 30 minūtes.
  2. Cepeškrāsni sakarsē līdz 220 °C temperatūrai.
  3. Sagatavo mafinu pannu Jorkšīras pudiņu cepšanai – 9 formiņās lej katrā 20 ml eļļas, tad pannu liek sakarsētajā cepeškrāsnī 5 minūtes, līdz eļļa uzkarsusi.
  4. Mīklu lej sakarsētajā eļļā mafinu pannā, sadalot to 9 līdzīgās daļās, tad cep cepeškrāsnī 20 minūtes.
  5. Gatavus Jokršīras pudiņus izņem no mafinu pannas un liek uz papīra dvieļiem.
  6. Jorkšīras pudiņus pasniedz kopā ar citiem ēdieniem un aplietus ar mērci.