Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
JOGURTA, OGU UN AUGĻU UZKODA
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Sastāvdaļas
750 g grieķu jogurta
1 tējkarote vaniļas ekstrakta
2 kivi, mizoti un sagriezti mazos gabalos
1 mango, mizots un sagriezts mazos gabalos
10 zemenes, sagrieztas mazākos gabalos
sauja melleņu
Pagatavošana
Palielā traukā (tādā, kas lien saldētavā) ieklāj cepamo papīru. Jogurtā iemaisa vaniļas ekstraktu, un to vienmērīgi ielej traukā.
Pa virsu liek ogas un augļus (šeit var ļauties eksperimentiem un izmantot savas mīļākās ogas un augļus).
Trauku liek saldētavā, un visam ļauj sasalt ~ 3–4 stundu laikā.
Ņem ārā, sagriež mazākos gabalos. Ja neēd uzreiz, glabā slēgtā traukā saldētavā līdz brīdim, kad kārosies ko garšu un reizē veselīgu.
Komentāri: