Vakarā zirņus aplej ar aukstu ūdeni un atstāj uz nakti mērcēties. Nākamajā dienā ūdeni nolej. Var izmantot arī konservētos zirņus bundžā.
Sīpolu un ķiploka daiviņas notīra un sakapā.
Burkānus un selerijas sakni notīra, sagriež nelielos gabaliņos.
Uzkarsē pannā eļļu, un liek cepties selerijas un burkānus. Pacep 3–5 minūtes. Pievieno sīpolus un ķiplokus, pacep, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi, un pārliek visu zupas katlā.
Uz pannas no visām pusēm apcep gaļu viegli brūnu. Cepšanas laikā uzkaisa sāli un piparus.
Kad gaļa apcepta, liek katlā.
Pievieno ~ 3 l ūdens. Vārīšanās sākumā zupai nosmeļ putas.
Pievieno zirņus, garšvielas un vāra, līdz zirņi ir mīksti. Ja izmanto konservētos zirņus, tad tos, iepriekš noskalotus, pievieno gatavošanas beigās.
Kartupeļus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos. Kad zirņi ir gandrīz mīksti, pievieno kartupeļus, un vāra, līdz viss ir gatavs. Pagaršo, ja nepieciešams, pievieno vēl garšvielas.
Komentāri: