Ķiploka daiviņas notīra. Pusi ķiploka daiviņu izspiež caur ķiploku spiedi.
Gaļu noskalo un nosusina, ar asu nazi gaļā izdara nelielus griezumus.
Griezumos ieliek veselas ķiploka daiviņas.
Rozmarīnu noskalo. Vienu rozmarīna zariņu sasmalcina.
Bļodiņā sajauc sāli un piparus. Pievieno sasmalcināto rozmarīnu un 4 ēdamkarotes eļļas.
Citronu noskalo, nosusina un pārgriež uz pusēm. No vienas puses izspiež sulu. Pievieno sālim un pipariem.
Samaisa.
Ar eļļas maisījumu rūpīgi ierīvē jēra kāju, liek to lielākā traukā.
Gaļas virspusē ar nazi nedaudz iegriež un ieliek rozmarīna pušķīšus. Pārsedz un atstāj ledusskapī uz 24 stundām.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220°C temperatūrai. Gaļu liek cepeša maisiņā. Ja nav pieejams lielāks cepeša maisiņš, tad cepšanai izmanto divus, uzvelkot tos gaļai no abām pusēm. Gaļu liek cepties, cep ~ 1,5 stundas.
Kartupeļus notīra, noskalo un pārgriež uz pusēm. Ja kartupeļi ir lieli, tos sagriež 4 daļās. Notīra 3 daiviņas ķiploka un izspiež caur ķiploku spiedi. Rozmarīna zariņam noplēš lapas un tās sasmalcina. Kartupeļus samaisa ar šķipsniņu sāls, ķiplokiem, rozmarīnu un pārslaka ar eļļu.
Pēc ~ 1,5 stundām no gaļas cepšanas sākuma apkārt gaļai uz pannas liek kartupeļus un cep, līdz tie mīksti.
Pasniedz karstu.
Izmēğināju. Vienkārši ideāli.Gaļa mīksta, garšīga. Visi ciemiņi slavēja 🙂
Paldies par garšīgo recepti 🙂
Paldies par recepti!Jau vairākas reizes izmēģināta un ir izcili!?
izmēģināju. lieliskākā jēra ciska ” ever ” 🙂
Izmēģināju.Ideāla recepte.Vienkārša un ļoti,ļoti garšīga!Visi ciemiņi slavēja!
Izcila recepte!
Kāja sagādāta no bioloğiskās saimniecības,rīt sākšu pagatavošanas procesu.Jau tagad recepte liekas lieliska!Paldies!😊
Gadā reizi divas gatavoju, vienmēr pēc šīs receptēs – izcila! Visiem garšo ne tikai jērs, bet slavē arī kartupeļus! Jau kādus 4-5 gadus šādi 👍🏻