Recepte

Jēra čili ar burkāniem, tumšo šokolādi un tvaicētiem rīsiem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Lai ziemā kārtīgi sasildītos, jāpagatavo ass jēra čili ar burkāniem un tumšo šokolādi, kas gan sasildīs, gan dos gan enerģiju. #piegalda

 

 

Uģis Veits

Autors: Uģis Veits

Uģis ir šefpavārs Valmiermuižas alus vēstniecībā Rīgā, kā arī TV3 raidījuma Gatavo 3 seja.

Sastāvdaļas

  • 1 sarkanais sīpols
  • 1 selerijas kāts
  • 6 jaunie burkāni
  • 1 galviņa ķiploka
  • 1 čili
  • 400 g jēra maltās gaļas
  • 1 šķipsna kanēļa
  • 1 šķipsna kumina
  • 1 šķipsna koriandra
  • 1 šķipsna oregano
  • sāls
  • 400 g tomātu savā sulā
  • 30 g 72% šokolādes
  • 50 g muskovado cukura
  • 1 laims
  • 1 paciņa basmati rīsu
  • 1 buntīte kinzas

Pagatavošana

  1. Nomizo un sagriež dārzeņus: sīpolu un seleriju kubiņos, burkānus brīvā formā, ķiplokus un čili sakapā.
  2. Uz sakarsētas pannas pa daļām apcep jēra gaļu, pie katras pannas pievienojot maltās garšvielas un sāli.
  3. Uz tās pašas pannas apcep dārzeņus, līdz tie ir caurspīdīgi, bet vēl viegli kraukšķīgi. Pievieno apcepto gaļu.
  4. Dažas minūtes sasautē kopā dārzeņus ar gaļu, pievieno tomātus savā sulā. Viegli savāra, pievieno šokolādi, muskovado mitro, brūno cukuru, sāli un laima sulu pēc garšas.
  5. Rīsus pagatavo pēc norādēm uz paciņas.
  6. Pasniedz čili ar vārītiem rīsiem un svaigu kinzu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: