Uģis ir lielisks šefpavārs, kā arī bijis TV3 raidījuma Gatavo 3 seja.
Jēra čili ar burkāniem, tumšo šokolādi un tvaicētiem rīsiem
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Lai ziemā kārtīgi sasildītos, jāpagatavo ass jēra čili ar burkāniem un tumšo šokolādi, kas gan sasildīs, gan dos gan enerģiju. #piegalda
Sastāvdaļas
1 sarkanais sīpols
1 selerijas kāts
6 jaunie burkāni
1 galviņa ķiploka
1 čili
400 g jēra maltās gaļas
1 šķipsna kanēļa
1 šķipsna kumina
1 šķipsna koriandra
1 šķipsna oregano
sāls
400 g tomātu savā sulā
30 g 72% šokolādes
50 g muskovado cukura
1 laims
1 paciņa basmati rīsu
1 buntīte kinzas
Pagatavošana
Nomizo un sagriež dārzeņus: sīpolu un seleriju kubiņos, burkānus brīvā formā, ķiplokus un čili sakapā.
Uz sakarsētas pannas pa daļām apcep jēra gaļu, pie katras pannas pievienojot maltās garšvielas un sāli.
Uz tās pašas pannas apcep dārzeņus, līdz tie ir caurspīdīgi, bet vēl viegli kraukšķīgi. Pievieno apcepto gaļu.
Dažas minūtes sasautē kopā dārzeņus ar gaļu, pievieno tomātus savā sulā. Viegli savāra, pievieno šokolādi, muskovado mitro, brūno cukuru, sāli un laima sulu pēc garšas.
“muskovado mitro, brūno cukuru” -kas tas taads???