Vasaras klasika ir aukstās zupas, kas gatavotas uz kefīra bāzes, pievienojot bietes, gurķus, vārītas olas.
Lai pēc iespējas labāk varētu izbaudīt vasaras dārzeņu bagātīgo piedāvājumu, izmēģiniet neierastāku auksto zupu – no vasaras cukīnī.
Gatavojot auksto biezzupu, ieplānojiet laiku zupas atdzesēšanai.
Sīpolu un burkānus notīra. Sīpolu sagriež gabaliņos. Ja burkāni mazi – tos pārgriež uz pusēm, ja lielāki – ripiņās.
Pannā uzkarsē eļļu un sviestu un apcep sīpolus, līdz tie kļūst viegli zeltaini. Pievieno burkānus un cep vēl 4 minūtes.
Pielej ~ 1/2l ūdeni un uzliek vāku, samazina liesmu un sautē ~ 25-30 minūtes.
Kad burkāni ir mīksti, visu sablenderē. Pēc garšas pievieno sāli un maltus melnos piparus. Zupu atdzesē ~3 stundas.
Pagatavo maizes grauzdiņus. Maizes šķēles apgrauzdē un ierīvē ar ķiploka daiviņu. Tad sagriež kubiciņos. Zupu pasniedz dekorētu ar grauzdiņiem.
Komentāri: