Jauno burkānu biezzupa

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Vasaras klasika ir aukstās zupas, kas gatavotas uz kefīra bāzes, pievienojot bietes, gurķus, vārītas olas.

Lai pēc iespējas labāk varētu izbaudīt vasaras dārzeņu bagātīgo piedāvājumu, izmēģiniet neierastāku auksto zupu – no vasaras cukīnī.

Gatavojot auksto biezzupu, ieplānojiet laiku zupas atdzesēšanai.

Sastāvdaļas

  • 1 kg jauno burkānu
  • 1 sīpols
  • ½ l ūdens
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 buntīte svaigu pētersīļu
  • 2 ēdamkarotes nesālīta sviesta
  • sāls, malti melnie pipari
  • 2 šķēles graudu maizes
  • 1 ķiploka daiviņa

Pagatavošana

  1. Sīpolu un burkānus notīra. Sīpolu sagriež gabaliņos. Ja burkāni mazi – tos pārgriež uz pusēm, ja lielāki – ripiņās.
  2. Pannā uzkarsē eļļu un sviestu un apcep sīpolus, līdz tie kļūst viegli zeltaini. Pievieno burkānus un cep vēl 4 minūtes.
  3. Pielej ~ 1/2l ūdeni un uzliek vāku, samazina liesmu un sautē ~ 25-30 minūtes.
  4. Kad burkāni ir mīksti, visu sablenderē. Pēc garšas pievieno sāli un maltus melnos piparus.
  5. Zupu atdzesē ~ 3 stundas.
  6. Pagatavo maizes grauzdiņus. Maizes šķēles apgrauzdē un ierīvē ar ķiploka daiviņu. Tad sagriež kubiciņos.
  7. Zupu pasniedz, dekorētu ar grauzdiņiem.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sīpolu un burkānus notīra. Sīpolu sagriež gabaliņos. Ja burkāni mazi – tos pārgriež uz pusēm, ja lielāki – ripiņās.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pannā uzkarsē eļļu un sviestu un apcep sīpolus, līdz tie kļūst viegli zeltaini. Pievieno burkānus un cep vēl 4 minūtes.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pielej ~ 1/2l ūdeni un uzliek vāku, samazina liesmu un sautē ~ 25-30 minūtes.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad burkāni ir mīksti, visu sablenderē. Pēc garšas pievieno sāli un maltus melnos piparus. Zupu atdzesē ~3 stundas.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pagatavo maizes grauzdiņus. Maizes šķēles apgrauzdē un ierīvē ar ķiploka daiviņu. Tad sagriež kubiciņos. Zupu pasniedz dekorētu ar grauzdiņiem.

Komentāri: