Jaungada karpa

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Vienkārša un latviska maltīte svētku galdam. Jaungada karpa ar krāsnī ceptiem kartupeļiem un glāzi baltvīna! #piegalda

Sastāvdaļas

  • 1 kg kartupeļu
  • 10–15 ķiploka daiviņas
  • 1 svaiga karpa
  • 2 ēdamkarotes rupjā sāls
  • 300 g skābā krējuma
  • 60 ml olīveļļas
  • svaiga sīpola riņķīši
  • mandeļu skaidiņas

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo un pārgriež uz pusēm.
  2. Notīra ķiploka daiviņas, izspiež tās caur ķiploku spiedi un samaisa kopā ar sāli, līdz veidojas viendabīga masa.
  3. Zivi nomazgā, notīra zvīņas, nogriež spuras un izņem iekšas. Zivi no iekšpuses, kā arī no visām pusēm ārpusē bagātīgi iesmērē ar pusi ķiploku un sāls maisījuma.
  4. Uz cepamās pannas, kas noklāta ar cepamo papīru, liek karpu, apkārt kārto kartupeļus, uz kuriem liek pusi no atlikušās ķiploku masas. Visu liek krāsnī uz 20–25 minūtēm 200 ºC temperatūrā. Skābo krējumu sajauc kopā ar atlikušo ķiploku masu un bagātīgi klāj pāri krāsnī apbrūnējušajai zivtiņai.
  5. Pāri kārto sīpolu riņķīšus, pārber sauju ar mandeļu skaidiņām. Kartupeļus pārslaka ar olīveļļu. Liek atpakaļ cepeškrāsnī uz 10 minūtēm 200 ºC temperatūrā, līdz krējums nedaudz pakusis un mandeļu skaidiņas apbrūnējušas.

 

Pasniedz kopā ar Amosa Alzani Valley baltvīnu.