Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Jaungada karpa
Viegla
līdz 1 h
6 personām
Vienkārša un latviska maltīte svētku galdam. Jaungada karpa ar krāsnī ceptiem kartupeļiem un glāzi baltvīna! #piegalda
Sastāvdaļas
1 kg kartupeļu
10–15 ķiploka daiviņas
1 svaiga karpa
2 ēdamkarotes rupjā sāls
300 g skābā krējuma
60 ml olīveļļas
svaiga sīpola riņķīši
mandeļu skaidiņas
Pagatavošana
Kartupeļus nomizo un pārgriež uz pusēm.
Notīra ķiploka daiviņas, izspiež tās caur ķiploku spiedi un samaisa kopā ar sāli, līdz veidojas viendabīga masa.
Zivi nomazgā, notīra zvīņas, nogriež spuras un izņem iekšas. Zivi no iekšpuses, kā arī no visām pusēm ārpusē bagātīgi iesmērē ar pusi ķiploku un sāls maisījuma.
Uz cepamās pannas, kas noklāta ar cepamo papīru, liek karpu, apkārt kārto kartupeļus, uz kuriem liek pusi no atlikušās ķiploku masas. Visu liek krāsnī uz 20–25 minūtēm 200 ºC temperatūrā. Skābo krējumu sajauc kopā ar atlikušo ķiploku masu un bagātīgi klāj pāri krāsnī apbrūnējušajai zivtiņai.
Pāri kārto sīpolu riņķīšus, pārber sauju ar mandeļu skaidiņām. Kartupeļus pārslaka ar olīveļļu. Liek atpakaļ cepeškrāsnī uz 10 minūtēm 200 ºC temperatūrā, līdz krējums nedaudz pakusis un mandeļu skaidiņas apbrūnējušas.
Komentāri: