Plakanmaizes ar kazas sieru un bietēm

Viegla
līdz 2 h
4 personām

Sastāvdaļas

MĪKLAI

4 g ātri rūgstoša rauga

125 ml silta ūdens

15 g cukura

30 g piena

1 ola

šķipsniņa sāls

300 g turku zirņu miltu

30 g sviesta

 

PASNIEGŠANAI

125 g mīksta kazas siera

200 g krēmsiera

sula no ½ citrona

citrona miziņas

1 tējkarote kumīna

30 g bazilika pesto

200 g vārītu biešu

75 g ķirbju sēklu

 

Pagatavošana

  1. Pagatavo plakanmaizes. Raugu ber bļodiņā, pievieno cukuru, aplej ar remdenu ūdeni, samaisa un atstāj saburbuļot uz 10 minūtēm. Kad laiks pagājis, rauga maisījumam pievieno olu, pienu, šķipsniņu sāls, mīkstu sviestu un miltus, visu samīca viendabīgā masā, atstāj bļodā ar pārklātu pārtikas plēvi un ļauj uzrūgt siltā vietā 40 minūtes. Svarīgi atcerēties, ka šī nav parastā rauga mīkla un turku zirņu miltu īpatnības dēļ mīkla neuzrūgs, kā ierasts, tā drīzāk līdzināsies biezai, ķepīgai pankūku mīklai.
  2. Mīklu sadala trīs līdzīga izmēra pikucīšos. Pannu liek uz vidējas uguns, to nedaudz ieeļļo, uz tās liek uzrūgušo plāceni, cenšoties to izlīdzināt pa visu pannu aptuveni 0,5 cm augstumā.
  3. Kad apakšpuse ir apbrūnējusi, plāceni apgriež otrādi un apcep no otras puses. Tā atkārto, līdz visas maizītes izceptas.
  4. Pagatavo smēriņu. Kazas sieru saputo ar krēmsieru, pievieno maltu kumīnu, citronu sulu un citrona miziņas un samaisa.
  5. Vārītas bietes sagriež plānās šķēlītēs un uz pannas apcep.
  6. Uz sakarsētas pannas ber ķirbju sēkliņas un apgrauzdē, līdz tās ir zeltainas.
  7. Kad viss gatavas, ņem plakanmaizi, smērē bagātu kārtu ar smēriņu, kārto bietes, uzpilina pesto pāri visai maizītei un pārber ar sēkliņām.

Komentāri: