Īpašā brūkleņu plātsmaize

Vidēji sarežģīti, Viegla
līdz 1 h
12 personām

Sastāvdaļas

  • 320 g kviešu miltu
  • 200 g cukura
  • 10 g cepamā pulvera
  • 4 olas
  • 180 ml piena
  • 250 g svaigu vai saldētu brūkleņu
  • 180 g kausēta sviesta
  • ½ tējkarotes vaniļas ekstrakta
  • šķipsniņa sāls

 

KARAMEĻU MĒRCEI

  • 70 g gaiši brūnā cukura
  • 60 ml saldā krējuma
  • 50 g sviesta
  • šķipsniņa sāls

Pagatavošana

  1. Vienā bļodā sajauc miltus, cukuru, sāli un cepamo pulveri, otrā – olas, pienu, izkausētu sviestu un vaniļas ekstraktu. Slapjās sastāvdaļas sajauc ar sausajām, masā iemaisa brūklenes.
  2. Mīklu lej apmēram 20 x 28 cm lielā bagātīgi ietaukotā veidnē un cep līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 45 minūtes.
  3. Pagatavo karameļu mērci. Katliņā lej saldo krējumu, tam pievieno sviestu un cukuru. Sastāvdaļas maisot, katliņa saturu uzkarsē, tad vāra vēl 1–2 minūtes, pievieno sāli un noņem no plīts.
  4. Vēl karstu plātsmaizi pārlej ar silto karameļu mērci, pasniedz ar svaigām brūklenēm.