Ingvera panna cotta ar smilšu mīklas drumstalām

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām
panna cotta

Sastāvdaļas

  • 100 g ingvera
  • 400 ml piena
  • 200 ml saldā krējuma
  • 100 g Dansukker želejas cukura “multi”

 

DRUMSTALĀM

  • 110 g miltu
  • 50 g Dansukker pūdercukura
  • 90 g sviesta
  • 2 g sāls

Pagatavošana

  1. Ingveru nomizo, sagriež plānās šķēlēs, liek katliņā, pievieno pienu un saldo krējumu. Silda uz mērenas uguns līdz gandrīz vārošam, uzliek vāku un atstāj ingveru ievilkties.
  2. Ingveru nokāš, šķidrumu lej atpakaļ katliņā, pievieno cukuru un maisot uzvāra, līdz cukurs izšķīst un sabiezē. Pilda traukos un liek ledusskapī sastingt.
  3. Drumstalām izsijā miltus ar pūdercukuru un sāli. Pievieno viegli pakusušu sviestu un saberž ar rokām mīklas drupačās. Liek uz paplātes un cep 180 °C temperatūrā 10–15 minūtes vai līdz cepumi ir zeltaini brūni.