Uģis ir lielisks šefpavārs, kā arī bijis TV3 raidījuma Gatavo 3 seja.
Ingvera panna cotta ar smilšu mīklas drumstalām
Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
4 personām
Sastāvdaļas
100 g ingvera
400 ml piena
200 ml saldā krējuma
100 g Dansukker želejas cukura “multi”
DRUMSTALĀM
110 g miltu
50 g Dansukker pūdercukura
90 g sviesta
2 g sāls
Pagatavošana
Ingveru nomizo, sagriež plānās šķēlēs, liek katliņā, pievieno pienu un saldo krējumu. Silda uz mērenas uguns līdz gandrīz vārošam, uzliek vāku un atstāj ingveru ievilkties.
Ingveru nokāš, šķidrumu lej atpakaļ katliņā, pievieno cukuru un maisot uzvāra, līdz cukurs izšķīst un sabiezē. Pilda traukos un liek ledusskapī sastingt.
Drumstalām izsijā miltus ar pūdercukuru un sāli. Pievieno viegli pakusušu sviestu un saberž ar rokām mīklas drupačās. Liek uz paplātes un cep 180 °C temperatūrā 10–15 minūtes vai līdz cepumi ir zeltaini brūni.
Komentāri: