Indijas riekstu sviesta un auzu cepumi

Viegla
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 130 g kviešu miltu
  • 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1,5 tējkarotes sodas
  • 1 tējkarote kanēļa
  • šķipsniņa sāls
  • 140 g brūnā cukura
  • 115 g bio margarīna
  • 125 g Biona bio Indijas riekstu sviesta
  • 60 ml augu piena
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 100 g auzu pārslu
  • 60 g Indijas riekstu

Pagatavošana

  1. Bļodā sajauc kviešu miltus, cepamo pulveri, sodu, kanēli, sāli un brūno cukuru. Miltu maisījumā iemīca aukstu, gabaliņos sagrieztu margarīnu.
  2. Atsevišķā bļodā sajauc riekstu sviestu, augu pienu, vaniļas ekstraktu un iemaisa mīklā.
  3. Beigās iemaisa auzu pārslas un sasmalcinātus Indijas riekstus.
  4. Mīklu saveļ vienādās bumbiņās un liek uz cepamās pannas ar atstarpēm, jo cepumi cepšanas laikā izpletīsies, un nedaudz iespiež.
  5. Cep 180 °C temperatūrā 12–14 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni un kraukšķīgi.