BURKĀNKŪKAS CEPUMI

Viegla
līdz 2 h
5 personām

Sastāvdaļas

MĪKLAI

135 g kausēta sviesta

150 g Dansukker gaišā muskovado cukura

1 ola

1 ēdamkarote kanēļa

1 ēdamkarote malta ingvera

½ tējkarotes malta muskatrieksta

½ tējkarotes cepamā pulvera

1 tējkarote sāls

3 vidēji burkāni

100 g pekanriekstu

35 g kokosriekstu skaidiņu

150 g miltu

70 g auzu

 

PILDĪJUMAM

120 g krēmsiera istabas temperatūrā

2 ēdamkarotes Dansukker pūdercukura

miziņa no 1 apelsīna

Pagatavošana

  1. Apgrauzdē burkānus. Burkānus sarīvē un liek uz cepamās pannas, kas apklāta ar cepamo papīru. Cep 190 ºC temperatūrā 10 minūtes, tad tos apmaisa un turpina cept vēl 10 minūtes. Atdzesē.
  2. Apgrauzdē riekstus 190 ºC temperatūrā 10 minūtes. Atdzesē.
  3. Pagatavo mīklu. Bļodā saputo kausētu sviestu ar cukuru un sāli, kamēr masa kļuvusi gaišāka un gaisīga. Turpinot putot, pievieno visas garšvielas un olu. Pēc tam mīklā iemaisa kapātus riekstus, burkānus, miltus, auzas, kokosriekstu skaidiņas un cepamo pulveri. Atdzesē ledusskapī uz 1 stundu.
  4. Pagatavo krēmu. Saputo krēmsieru ar pūdercukuru un apelsīna miziņām. Atdzesē ledusskapī 30 minūtes.
  5. Veido cepumus. Mīklu sadala 8 vienādās daļās. Veido bumbiņas ar palielu iedobīti viducī. Tur liek 1–2 ēdamkarotes apelsīnu krēmsiera. Tad visu ļoti rūpīgi aizloka ciet tā, lai krēms netecētu ārā.
  6. Pildītās mīklas bumbiņas liek uz cepamās pannas, kas apklāta ar cepamo papīru, un cep 160 ºC temperatūrā 25 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.

Komentāri: